Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Hyvinvointimessut Launeen koululla

Torstaina järjestettiin Launeen koululla eräänlaiset hyvinvointimessut, joiden kohderyhmänä olivat koulun 5.-9. luokan oppilaat. Messuilla tuotiin esille havainnollisesti rastityöskentelynä millaista on hyvä ruoka, miten omaan hyvinvointiin voi itse vaikuttaa ja mitä hyötyä on liikunnasta.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Launeen peruskoulun henkilökunta, Suun- ja terveydenhoito, Lahden Sydänyhdistys ry, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry ja Lahden Ateria.

Hyvinvointimessut
 Lahden Aterian Terhi Reunasalo veti välipalarastia. Launeen koulun 5B luokan tytöt Venla Nieminen ja Ida Kujanpää seuraavat tarkkoina opastusta.

Oppilaat kävivät läpi kuusi rastia, jotka olivat nimetty aihepiirinsä mukaisesti (sokerirasti, välipalarasti, oikea lautasmalli, suolarasti, rasvanäyttely, liikuntarasti).
 - On tärkeää opettaa lapsille oikeat ruokailutottumukset ja siksi tälläiset tapahtumat ovat erittäin tärkeitä ajatellen lapsen tulevaisuutta toteaa Lahden Aterian Terhi Reunasalo välipalarastillaan.

Päävastuu ruokailutottumuksien muutoksessa on kuitenkin kodilla. Koulu voi ainoastaan ohjeistaa ja opettaa asioita. Käytännön tasolla asia pitäisi sisäistää kodeissa niin, että kotona syödään terveellisistä ja ravitsevaa kotiruokaa ja mieluiten vielä säännöllisesti. Nykyajan kiireinen elämäntapa kun yleensä pakottaa siihen, että lapsille ostetaan valmispizzoja ja hampurilaisia, kun ei itse olla laittamassa kotona ruokaa eikä perheen yhteistä, rauhallista ruokahetkeä ole olemassakaan.

Harmi, että tapahtuma järjestettiin keskellä päivää, sillä paikalle kutsutut lasten vanhemmat taisivat olla suurelta osin töissä. Rastit olisivat varmasti olleet erittäin avartavia myös aikuisille.

Petri Salomaa

 

.

 


Ajankohtaista -arkisto