Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 23.9.2011

Pete

Voihan Persu!

"Perussuomalaisia ei saa eduskunnan täysistunnoissa kutsua enää persuiksi, eikä keskustalaisia kepulaisiksi. Eduskunnan puhemiestön päätöksen mukaan salityöskentelyssä pitää noudattaa vakaata ja arvokasta puhetapaa. SDP:n kansanedustajia sen sijaan voi kutsua demareiksi, koska he eivät koe puhuttelua loukkaavana." Näin uutisoi YLE tämän viikon tiistaina.

Samaan aikaan myös Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kertoi jakaneensa omille kansanedustajilleen ryhmän oikeudellisen asiantuntijan, entisen oikeustieteen professorin Erkki Havansin ohjeet siitä, millainen vihapuhe on rikoslaissa rangaistavaa ja mikä ei.
Havansi opettaa edustajia esimerkiksi, että sanoja "neekeri", "ählämi", "ryssä" ja "hurri" on syytä karttaa. Myös sanoja "mustalainen" ja "lappalainen" hän kehottaa välttämään. "Jenkki", "sakemanni", "irkku" ja "japsi" ovat ainakin vielä salliituja, samoin "mamu". Sen sijaan haukkumasanat "kamelikuski" ja "taatelintallaaja" ovat opastuksen mukaan aiheetonta syytteen provosoimista.

Myös media on vedetty mukaan tähän nimittelycaseen, sillä julkisen sanan neuvosto on antanut yksimielisen vapauttavan päätöksen kanteluista, jotka sille oli tehty persu-sanan käytöstä tiedotusvälineissä. JSN kuitenkin suosittaa, että tiedotusvälineet käyttäisivät persu-sanaa harkitusti.
Keväällä kansanedustajaksi valitun perussuomalaisten James Hirvisaaren mukaan persu-nimityksellä halutaan loukata ja halveksia. Hirvisaari kertoo saaneensa tarpeekseen eduskunnassa työskentelevistä toimittajista. Hän kirjoittaa blogissaan, että kansanedustajilla on vastassaan röyhkeä, ylimielinen ja valehteleva roskajoukko.

Näin hieman ounastelinkin käyvän, kun eduskuntaan valittiin keväällä suuri määrä ensikertalaisia, joilla ei tunnu olevan mitään käsitystä siitä, miten politiikkaa tehdään ja kuinka kansanedustajan tulee käyttäytyä. Kansanedustaja ei voi julkisesti puhua samalla tavalla kuin puhutaan lähikuppilan pöydässä. Kolmen H:n kerho Halla-aho, Hirvisaari ja Hakkarainen ovat ikävä kyllä näyttäneet jo oman keskustelun tasonsa.

Koska kaikki tuntuvat olevan nykyään niin herkkähipiäsiä nimittelyn suhteen, niin odotan innolla ensimmäistä oikeudenkäyntiä siitä, kun Ari-niminen henkilö haastaa kaverinsa oikeuteen, koska he kutsuvat häntä törkeästi ja halventavasti nimellä "Arska"
Hiekkalaatikkolla nähdään!

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset