Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 12.8.

Pete

Koulutie

Viime viikolla moni meistä aikuisista palasi sorvin ääreen ja tällä viikolla oli sitten perheen lapsien aika palata koulutielle oman pienen sorvinsa ääreen. Lahdessa liki 900 ekaluokkalaista aloitti pääosin eilen koulutaipaleensa, joista monet täällä Etelä-Lahden kouluissa. Varmasti liikenne mm. Launeen, Salinkallion, Länsiharjun kuin Renkomäenkin koulujen ympärillä vilkastui taas radikaalisti. Säätyyppikin muuttui tällä viikolla sopivan syksyiseksi koulun aloittamista varten, joten ketään ei varmastikaan harmittanut paluu kouluun?

Lähipäivinä on siis syytä muistaa varovaisuus liikenteessä, kun nuo pienet ja vähän isommatkin lapset ovat palanneet sankoin joukoin koulutielle. Autolla liikkuvilta toivotaan varovaisuutta nyt syystäkin, mutta syytä olisi myös kouluissa käydä läpi hieman liikennekäyttäytymistä.

Itse käytän silloin tällöin Mustamäenkatua töihin mennessäni ja joskus kyllä ihmetyttää millaista liikennekasvatusta Salinkallion koulussa opetetaan vai opetetaanko lainkaan. Monesti mopoilla tai pyörillä ajetaan neljäkin rinnakkain ja muiden kadunkäyttäjien väistäminen tuntuu olevan joillekin koululaisille todella vaikeaa. Äänimerkkiä ei kannata käyttää, sillä silloin saa helposti kansainvälisen käsimerkin vastaukseksi.

Silloin kun kaikki pelaavat samojen sääntöjen mukaan myös liikenteessä, voidaan parhaiten välttää joka syksyiset ikävät uutiset koululaisten ja autojen yhteentörmäyksistä. Eli malttia siellä liikenteessä, niin autoilijat kuin lapsetkin.

päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset