Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

hennalaan mahtuu paljon pakolaisia .mission tantat pääliköiksi,niin homma pelaa. 20.08.2015 19:50
hollolan uskilan koulu on hyvä paikka pakolaisille. 19.08.2015 14:17
Ei hetken rauhaa, kun joku kahjo äijä keksii koko ajan uutta valhetta. 18.08.2015 19:59
Tuntui olevan Heinäsuon kesäteatteri-kokemus mannaa näytelmän kriitikolle. Viljeltiinhä siinä arvioijan mieli-sanojakin ihan riittämiin. 11.08.2015 10:36
peipposenkadun rivitalossa älkää käykö yöllä vessassa,sekä ei saa käynnistää autoa kun lähtee töihin! 09.08.2015 18:24

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Tuntematonta ikä kaikki

28.8.2015

Jouko Skinnari

Valtiopäiväkahvit

13.3.2015

Juhani Melanen

Muuttuuko Eurooppa pakolaisleiriksi

28.8.2015

Papin Palsta

Terveisiä tunturista!

28.8.2015


Onneni on olla, Herraa lähellä"

Evankeliumeissa kerrotaan, kuinka Jeesus oli vuorella rukoilemassa kolmen opetuslapsensa kanssa. (Mark. 9: 2-8) Siellä Pietari, Jaakob ja Johannes saivat olla todistamassa opettajansa jumalallista suuruutta, kun hänen ulkomuotonsa muuttui ja vaatteensa alkoivat hohtaa kirkkaan valkoisina. Kirkastetun Kristuksen lisäksi apostoleille ilmeistyivät Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Läsnäolollaan he todistivat Vanhan testamentin lupausten täyttyneen Kristuksessa. Olo oli niin ihmeellinen ja hyvä, että Pietari ehdotti hämmästyksissään rakentavansa majat siihen paikkaan koko porukalle. Samassa pilvi peitti heidät varjoonsa ja he kuulivat äänen sanovan: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!"

Jeesus on paitsi historiassa elänyt ihminen, myös jotakin kirkasta ja pyhää. Jotakin niin suurta ja ihmeellistä, että ilosanoma Hänestä jatkaa matkaansa yhä uusien ihmisten sydämiin vielä tänäkin päivänä. "Kuulkaa häntä", sanoo meidän taivaallinen Isämme.

Herramme lähellä meidän on hyvä olla, vaikka emme voikaan elämäämme viettää pelkästään kirkastusvuorella oleskellen. Pääosin ihmisen elämä on tavallista arkea iloineen ja huolineen. Hänen puoleensa lausuttuja rukouksia sekä laulettuja virsiä jokapäiväisen aherruksemme ja levon hetkien keskellä. Se on armoon luottamista niin elämän aurinkoisina kuin synkempinäkin päivinä, silloinkin kun emme itse näe valoa omassa elämässämme. Niihinkin, jokaiseen päivään, hän on kätkenyt läsnäolonsa ja siunauksensa.

Mira Vorne
seurakuntapastori


Kolumnistin muut kolumnit