Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

Missä on Omalähiön näköislehti 23.03.2017 09:47
KUINKA ON MAHDOLLISTA KUN TALOON JAETTIIN LAUANTAINA OMALÄHIÖ NIIN ULKO OVEN PENKILLE JÄTETTY ISO KASA LEHTIÄ AINAKIN PARIKYMMENTÄ. POPPELIKATU 11- 13 A 5.JÄIKÖHÄN JOKU TALO JAKAMATTA. TERV. ASUKAS 22.03.2017 09:28
isännöitsijä hoi.patmäessä toimii majoitusliike osakerivitalossa.muut osakkaat maksavat kulut. 20.03.2017 18:48
nainen hukutti poikansa ei tuomiota. kovasti naiset vaikenee omasta väkivallastaan. 17.03.2017 20:18
päijät.hämeen sairaalassa kuolleisuus korkea.joutuu kysymään onko eutanaasia käytössä.vaikka laki ei voimassa. 05.03.2017 13:06

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Onneni on olla, Herraa lähellä"

Evankeliumeissa kerrotaan, kuinka Jeesus oli vuorella rukoilemassa kolmen opetuslapsensa kanssa. (Mark. 9: 2-8) Siellä Pietari, Jaakob ja Johannes saivat olla todistamassa opettajansa jumalallista suuruutta, kun hänen ulkomuotonsa muuttui ja vaatteensa alkoivat hohtaa kirkkaan valkoisina. Kirkastetun Kristuksen lisäksi apostoleille ilmeistyivät Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Läsnäolollaan he todistivat Vanhan testamentin lupausten täyttyneen Kristuksessa. Olo oli niin ihmeellinen ja hyvä, että Pietari ehdotti hämmästyksissään rakentavansa majat siihen paikkaan koko porukalle. Samassa pilvi peitti heidät varjoonsa ja he kuulivat äänen sanovan: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!"

Jeesus on paitsi historiassa elänyt ihminen, myös jotakin kirkasta ja pyhää. Jotakin niin suurta ja ihmeellistä, että ilosanoma Hänestä jatkaa matkaansa yhä uusien ihmisten sydämiin vielä tänäkin päivänä. "Kuulkaa häntä", sanoo meidän taivaallinen Isämme.

Herramme lähellä meidän on hyvä olla, vaikka emme voikaan elämäämme viettää pelkästään kirkastusvuorella oleskellen. Pääosin ihmisen elämä on tavallista arkea iloineen ja huolineen. Hänen puoleensa lausuttuja rukouksia sekä laulettuja virsiä jokapäiväisen aherruksemme ja levon hetkien keskellä. Se on armoon luottamista niin elämän aurinkoisina kuin synkempinäkin päivinä, silloinkin kun emme itse näe valoa omassa elämässämme. Niihinkin, jokaiseen päivään, hän on kätkenyt läsnäolonsa ja siunauksensa.

Mira Vorne
seurakuntapastori


Kolumnistin muut kolumnit