Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

mikä tökkii,kun kehätie ei lähde etenemään.haluuko joku päättäjä maasua.aina joku este. 26.11.2015 17:54
hei! lidelistä saa parhaat kinkut. en osta tllalta kinkkuja koskaan,oli tosi kehno. 23.11.2015 15:29
minä en ole aimo antero.vaikka moni luuli ,asun ihan laillisesti en salaa.terveisiä patomäestä. 20.11.2015 18:22
häiritseekö jäkälät kukkaruukussa,on muuten ostettu laillisesti.älä reviniitä naapurin akan kanssa niitä pois. ps. nähtiin 18.11.2015 15:31
hörölän räjäytyksen panostajan nimi esiin. 18.11.2015 15:15

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Tallattiinko Tallukka?

27.11.2015

Papin Palsta

Joulun odottajat

27.11.2015

Ville Skinnari

Aina on vaihtoehtoja

27.11.2015


Onneni on olla, Herraa lähellä"

Evankeliumeissa kerrotaan, kuinka Jeesus oli vuorella rukoilemassa kolmen opetuslapsensa kanssa. (Mark. 9: 2-8) Siellä Pietari, Jaakob ja Johannes saivat olla todistamassa opettajansa jumalallista suuruutta, kun hänen ulkomuotonsa muuttui ja vaatteensa alkoivat hohtaa kirkkaan valkoisina. Kirkastetun Kristuksen lisäksi apostoleille ilmeistyivät Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Läsnäolollaan he todistivat Vanhan testamentin lupausten täyttyneen Kristuksessa. Olo oli niin ihmeellinen ja hyvä, että Pietari ehdotti hämmästyksissään rakentavansa majat siihen paikkaan koko porukalle. Samassa pilvi peitti heidät varjoonsa ja he kuulivat äänen sanovan: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!"

Jeesus on paitsi historiassa elänyt ihminen, myös jotakin kirkasta ja pyhää. Jotakin niin suurta ja ihmeellistä, että ilosanoma Hänestä jatkaa matkaansa yhä uusien ihmisten sydämiin vielä tänäkin päivänä. "Kuulkaa häntä", sanoo meidän taivaallinen Isämme.

Herramme lähellä meidän on hyvä olla, vaikka emme voikaan elämäämme viettää pelkästään kirkastusvuorella oleskellen. Pääosin ihmisen elämä on tavallista arkea iloineen ja huolineen. Hänen puoleensa lausuttuja rukouksia sekä laulettuja virsiä jokapäiväisen aherruksemme ja levon hetkien keskellä. Se on armoon luottamista niin elämän aurinkoisina kuin synkempinäkin päivinä, silloinkin kun emme itse näe valoa omassa elämässämme. Niihinkin, jokaiseen päivään, hän on kätkenyt läsnäolonsa ja siunauksensa.

Mira Vorne
seurakuntapastori


Kolumnistin muut kolumnit