Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

rehulalla oli kiire esson baariin hollolaan. 10.10.2015 15:52
persut menetti äänestäjän hollolasta,ei sitä ääntä sussutkaan. 10.10.2015 14:54
Launeen Prismassa on kiva käydä kun siellä tervehtii henkilökunta vaikka eivät tunnekkaan. 08.10.2015 11:52
kirkon väki,ja papit olivat sateenkaari ryhmän porukassa!ei näkynyt toisen rajat kiinni porukassa.rajat kiinni ryhmä tukee suomalaisia ja suomen köyhiä.rasistisin porukka on kirkon väki ,sekä papisto,yhdessä vihreitten sdp.sekä kd kokoomuksen kera. 03.10.2015 18:37
Marketti ei ole kyläkauppa, jossa kauppias tuntee lähes kaikki asiakkaansa. 03.10.2015 10:39

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Maailman huonoin TV arvostelu

9.10.2015

Papin Palsta

Rakkauden silmälasit

9.10.2015

Sporttinurkka

Liiga käyntiin!

11.9.2015

Ville Skinnari

Suomea ei johdeta pakolla

17.9.2015


Onneni on olla, Herraa lähellä"

Evankeliumeissa kerrotaan, kuinka Jeesus oli vuorella rukoilemassa kolmen opetuslapsensa kanssa. (Mark. 9: 2-8) Siellä Pietari, Jaakob ja Johannes saivat olla todistamassa opettajansa jumalallista suuruutta, kun hänen ulkomuotonsa muuttui ja vaatteensa alkoivat hohtaa kirkkaan valkoisina. Kirkastetun Kristuksen lisäksi apostoleille ilmeistyivät Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Läsnäolollaan he todistivat Vanhan testamentin lupausten täyttyneen Kristuksessa. Olo oli niin ihmeellinen ja hyvä, että Pietari ehdotti hämmästyksissään rakentavansa majat siihen paikkaan koko porukalle. Samassa pilvi peitti heidät varjoonsa ja he kuulivat äänen sanovan: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!"

Jeesus on paitsi historiassa elänyt ihminen, myös jotakin kirkasta ja pyhää. Jotakin niin suurta ja ihmeellistä, että ilosanoma Hänestä jatkaa matkaansa yhä uusien ihmisten sydämiin vielä tänäkin päivänä. "Kuulkaa häntä", sanoo meidän taivaallinen Isämme.

Herramme lähellä meidän on hyvä olla, vaikka emme voikaan elämäämme viettää pelkästään kirkastusvuorella oleskellen. Pääosin ihmisen elämä on tavallista arkea iloineen ja huolineen. Hänen puoleensa lausuttuja rukouksia sekä laulettuja virsiä jokapäiväisen aherruksemme ja levon hetkien keskellä. Se on armoon luottamista niin elämän aurinkoisina kuin synkempinäkin päivinä, silloinkin kun emme itse näe valoa omassa elämässämme. Niihinkin, jokaiseen päivään, hän on kätkenyt läsnäolonsa ja siunauksensa.

Mira Vorne
seurakuntapastori


Kolumnistin muut kolumnit