Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 23.6.

Pete

Juhannus

Brittien yleisradio eli BBC irvailee suomalaisten kustannuksella:
"Kun kokot sammuvat, rohkeimmat ja humalaisimmat suomalaiset uivat järvien halki niiden kokkojen luokse, joiden äärellä juhlat vielä jatkuvat."
Lisäksi he naureskelevat, että juhannuspäivä on suomalaisille pelastus, sillä rankasta krapulasta toipumiseen totisesti tarvitaan yksi pyhäpäivä lisää. Briteiltä jäi kyllä huomaamatta se tosiseikka, että suomalaiset juovat yleensä vielä juhannuspäivänäkin, joten se krapulapäivä on kylläkin sunnuntai. Tarkemmin ajateltuna kyseessä ei siis ole edes minkäänlainen irvailu, vaan ihan kylmä fakta.
Suomalaiset ovat kyllä saaneet melkoisen maineen maailmalla ja se leima ei ihan helposti lähde ja tätä kuvaa tulee joskus itsekin vaalittua ihan huomaamattakin.
Kun ulkomaalainen tulee vieraaksi Suomeen, niin totta kai hänelle ihan ensimmäiseksi lykätään käteen pullo Koskenkorvaa, viedään saunaan ja opetetaan muutama kiva kirosana. Eipä ihme, jos maine paljon juovana ja hulluja asioita harrastavana kansana pysyy meissä kuin täi tervassa.
Laitetaan tähän loppuun vielä lainaus BBC:ltä koskien juhannustaikoja:
"Suomalaisessa kansantarussa keskiyö on aika, jolloin naimattomat suomalaisnaiset yrittävät ennustaa tulevaa aviomiestään. Yhden uskomuksen mukaan nuoren naisen tulee seistä alastomana järven äärellä tarkalleen keskiyöllä, jolloin hän voi nähdä tulevan sulhonsa - joka sattumoisin on yksi niistä juopoista, joka yrittää uida toiselle kokolle."
No mikä ettei, kunhan pysyvät pinnalla....

Hyvää juhannusta!!

päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset