Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 10.6.

Pete

Huh hellettä!

Tällä viikolla olemme saaneet nauttia harvinaisesta helteestä. Lahdessakin on ylletty liki + 30 asteeseen ja se, jos mikä, on harvinaista näin kesäkuun alkupäivinä. Hiki on siis tullut muillekin kuin Jyrki Kataiselle, joka on hikoillut varmasti muutaman ylimääräisen hikipisaran hallitusneuvotteluissa, sopivia yhteistyökumppaneita kun ei tunnu löytyvän mistään.

Yksikään puolue ei tunnu antavan periksi omista linjauksistaan, joten jokohan pian suitsiin hyppää eduskunnan puhemies Sauli Niinistö?
No, ilman hallitustakin näemmä pärjää, kysykääpä vaikka belgialaisilta. Belgia on ollut ilman hallitusta jo yli vuoden, joten ei Suomen hallitusneuvotteluiden pitkittyminen mitään niin kauhean ihmeellistä ja ainutlaatuista ole.

Säästä puheenollen, ilmatieteen laitos on ottanut käyttöön nipun uusia ennakkovaroituksia. Uudet ennakkovaroitukset koskevat hellejaksojen lisäksi ukkospuuskia, merialueiden kovia tuulia, aallonkorkeutta, merivedenkorkeutta, runsaita sateita, kireitä pakkasia tai erittäin huonoa ajokeliä.
Nähtävästi olemme jo sen verran uusavuttomia, ettei kyseiset sääilmiöt selviä meille ihan ikkunasta kurkkaamalla tai lämpömittaria tutkailemalla.

Lopuksi Omalähiön oma ennakkovaroitus: Olemme lomalla heinäkuun ja Omalähiön puute voi aiheuttaa vaikeita vieroitusoireita, joten kannattaa varastoida kesäkuun numerot, jotta lukemista riittää myös heinäkuulle. Onneksi vanhoja juttuja voi lukea myös nettisivuiltamme!

 

päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset