Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 13.5.

Pete

Milkin talot

Lahden Talot Oy ilmoitti viime viikolla, että se aikoo remontoida Milkin alueen kerrostalot, mikä tarkoittaa sitä, että aluksi 50 vuokralaista joutuu etsimään itselleen uuden kodin.
Lain mukaan vuokranantajalla ei ole velvollisuutta järjestää sijaisasuntoa remontin ajaksi, mutta hyvän vuokratavan mukaista kuitenkin olisi, että sijaisasuntoa mahdollisuuksien mukaan tarjotaan.

Vuokranantajalla on oikeus valita vuokralaisensa, joten nykyiset asukkaat eivät kuulemma ole etusijalla remontoituihin asuntoihin asukkaita valittaessa.
Tällä varmistetaan se, että "epäsopivaksi" katsottu vuokralaissakki ei pääse enää sotkemaan uusia, savuttomiksi remontoitavia asuntoja. Remontoitujen asuntojen vuokrat nousevat, eikä kaikilla vanhoilla asukkailla ole edes varaa hakea Milkkiin takaisin. Monet heistä ovat asuneet Kansakoulunkadun kerrostaloissa jo vuosikymmeniä ja heitä tilanne varmasti huolettaa. Mistä löytyy seuraava asunto yhtä huokeaan hintaan?

On selvää, että Lahden Talot on laskenut saavansa huomattavasti paremman tuoton asunnoista tällä tavalla, sillä Milkin asuinalue sijaitsee hyvällä paikalla, lähellä keskustaa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Milkin asunnoissa oli halvimmat vuokrat Lahden Taloissa ja nyt tähän tulee siis muutos. Milkin maine on kieltämättä huono vuokramarkkinoilla ja tällä tavalla saadaan halutunlaisia ( lue: varakkaampia) vuokralaisia alueelle ja tehdään alueesta houkuttelevampi.
Toivotaan, että kaikki asukkaat saavat katon päänsä päälle ja ihan hyvien tapojen vuoksi Lahden Talot tässä asiassa asukkaitaan myös auttaa.


päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset