Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 8.4.

Pete

Ennakkoäänestys

Keskiviikkona se sitten alkoi, eduskuntavaalien ennakkoäänestys nimittäin. Kävin keskiviikkoaamupäivällä Triossa ja ihmettelin käytävällä pitkää, polveilevaa jonoa. Ilmaiset markkinakahvit kyseessä ajattelin, kunnes kävelin jonon alkupään ohi. Ihmiset eivät suinkaan jonottaneet pullaa ja kahvia, vaan jono vei juuri avattuun ennakkoäänestyspaikkaan!

Puheet siitä, että Suomessa käydään tänä keväänä mielenkiintoisimmat eduskuntavaalit miesmuistiin eivät ole siis ihan tuulesta temmattuja. Viimeisin MTV3:n gallupkysely kertoi, että Perussuomalaisten nousu olisi taittunut ja jopa kääntynyt hieman laskuun. Tämä lienee omiaan lietsomaan lisää äänestysintoa, sillä ennakkoon kireä kamppailu jos mikä on omiaan kasvattamaan ihmisten mielenkiintoa vaaleja kohtaan.
Tähän mennessä perstuntuma oli, että Persut vie ja muut vikisee. Nyt kun Soinin joukoillekin on saatu yksi laskua osoittava gallup pitkiin aikoihin, alkanee taistelu äänistä todenteolla.

Viekö Soini meidät Impivaaran metsiin vai Katainen Euroopan toreille? Kumpi on uskottavampi, työläis-Jutta vai minkki-Mari? Näihin tärkeisiin kysymyksiin saamme vastauksen 17.4. vaalisunnuntaina.

Viime vaalien äänestysprosentti 67,9% jäi Suomen sodanjälkeisen historian alhaisimmaksi, mutta kaikki merkit osoittavat nyt, että tänä vuonna voidaan taas palata äänestysprosenteissa yli 70%, ellei sitten jopa yli 75 %. Tämä se on demokratiaa parhaimmillaan ystävät.
Muista käyttää äänioikeuttasi!

 

Petri Salomaa
päätoimittaja
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset