Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus

Pete

Sairasta huumoria

Tämän viikon tiistaina hätäkeskus sai nimettömän soiton, jossa mieshenkilö uhkasi ampua Salinkallion koulun oppilaat tunnin päästä. Poliisi toimi nopeasti ja eristi koulun. Oppilaat pidettiin lukkojen takana luokissaan. Poliisi ja koulu toimivat tehokkaasti nykyisten turvaohjeiden mukaisesti ja suuremmilta ongelmilta vältyttiin, sillä uhkaus osoittautui onneksi perättömäksi.
Koulussa pelko ei kuitenkaan ole ohi, sillä tällainen uhkaus pysyy pitkään mielessä ja voi helposti aiheuttaa jatkossakin ahdistuneisuutta ja epätietoisuutta koululaisten ja opettajien parissa.

Kaikki suomalaiset muistavat varmasti Jokelan ja Kauhajoen muutaman vuoden takaiset tapahtumat, siksi onkin hämmästyttävää, että edelleen löytyy ihmisiä, jotka tekevät näitä uhkauksia kenties huumorimielessä. Kyseessä on tässä tapauksessa todella sairas huumorintaju, jolle ei meikäläiseltä heru tippaakaan myötätuntoa. Toisaalta kyseessä voi myös olla oikeasti mieleltään järkkynyt henkilö ja se on asia, joka varmasti nyt mietityttää niitä 300 oppilasta, joita asia läheisesti tiistaina kosketti.
Näihin on yksinkertaisesti aina suhtauduttava suurimmalla mahdollisella vakavuudella, sillä Suomi ei tarvitse enää kolmatta koulusurmaa. Tämä ei ollut edes ensimmäinen uhkaus Salinkallion kohdalla, sillä viimeksi vuonna 2008 koulu tyhjennettiin uhkauksen johdosta.

Toivottavasti tuo nimetön mieshenkilö saadaan pikaisesti kiinni ja temppu osoittautuu pelkäksi huonoksi pilaksi, sillä karmii jo pelkkä ajatus siitä, että keskuudessamme pyörii vapaana henkilöitä, joilla on näin sairaita ajatuksia.

Petri Salomaa
päätoimittaja
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset