Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


 

Janne Liipossa
Liikenneviraston projektipäällikkö Janne Wikström vastasi yleisön kysymyksiin Liipolan monitoimitalo Onnissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Erityisesti Sokeritopan silta ja Liipolan tunnelin louhintatyöt pohditutti ihmisiä.

VT12 Kehätie:
Koululaisten liikenneturvallisuuteen kiinnitetään Launeella suuri huomio

Kehätiessä on kaksi hankeosaa ja kolme erillistä urakkaa. Uudenmaankadulla ovat työt jo käynnissä ja siellä pääsee ajamaan uutta tietä pitkin ensi vuoden lopulla. Viimeistelytyöt tehdään tien viheralueilla kevään 2019 aikana.
- Tällä hetkellä etenemme vielä kehätien suunnitteluvaiheessa, mutta linjauksen rakentaminen alkaa ensi vuoden puolivälissä, Liikenneviraston projektipäällikkö Janne Wikström kertoo.

Launeen entisen koulun vieressä oleva Sokeritopan ylikulkusilta on käytössä vielä tämän lukuvuoden ajan.
- Se puretaan pois ensi kesänä.

Parakkikoulu on kehätiehankkeen rajanaapurina kolmelta eri sivulta.
- Kaikki turvallisuuteen liittyvät asiat ovat vielä suunnittelupöydällä. Ensi talven aikana mietimme kaupungin, koulun ja poliisin kanssa, kuinka saamme alueesta turvallisen rakennusprojektin ajajksi.

Wikströmin mukaan poliisin kanssa on jo keskusteltu liikennevalvonnasta alueella.
- Myös ajonopeuksien laskeminen alueella on ollut pohdinnassa.

Launeelle kiertoliittymä kesällä

- Launeen kauppakeskittymän eteläpuolella liikenne on jo siirretty kiertotielle. Parhaillaan rakennamme eritasoliittymän risteyssiltojen pohjia ja siltaramppeja.

Maahan joudutaan lyömään 40 kilometriä betonipaalua, koska kova pohja on Launeella 40 metrin syvyydessä.
- Venetsian kohdalla oleva painopenkka on jo vajonnut 5 cm alaspäin. Tämän ratkaisun vuoksi säästämme projektin kuluja 500 000 euroa.

Ensi syksynä alkaa Liipolan tunnelin louhintatyöt.
- Melutyölupaa ei ole vielä haettu tunnelin louhintatyölle, eikä sen vuoksi vielä tiedetä louhitaanko tunnelia 24 tuntia vuorokaudessa.

Projektin asiantuntijat lupaavat, että tunnelin louhinta ei häiritse niin paljon kuin tällä hetkellä tapahtuvat paalutukset.
- Parhaillaan Kehätietä ja Uudenmaankatua rakennetaan 35 -40 ihmisen voimin. Puolet heistä on kotoisin Lahden alueelta.

Nikulan eritasoliittymää ei vielä luvata

- Emme lupaa vielä, että Nikulan eritasoliittymä rakennetaan. Kun tiedämme Kehätien urakkahinnat selville, niin sen jälkeen osaamme sanoa, rakennammeko sen vai ei.

Kaikkien Kehätieprojektissa olevien yhteinen tahtotila on se, että eritasoliittymä Nikulan alueelle rakennettaisiin.
- Raha kuitenkin sanelee reunaehdot tässä asiassa.

Petri Görman


Ajankohtaista -arkisto