Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

jo on aikoihin eletty.kun nimi paperiin laitetaan.kun yöpuulle mennään naisen kanssa.mitä tästä seuraa jos tämä kehitys vielä jatkuu. 18.12.2017 09:16
ILo Herrassa on meidän ilomme ja myös terveys ja kiitos mieli ja näin ilo kasvaa aina armon kanssa ja voittaa ja me rakastamme seurata Jeesusta ja olla pelastettu hänen verensä kautta ,ei muuta tietä ,kiitos ja siunausta,Keijo södertälje 16.12.2017 14:34
joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Saksala-Liipola
Liipola-Saksala-Mölkkyottelu oli tasaväkisempi kuin koskaan. Vasta viides erä ratkaisi kiertopalkinnon voittajan, Saksalassa se nyt kovan kisan jälkeen pysyy. Liipolan joukkueessa pelasivat Jouni, Heikki ja Tuomo, Saksalan joukkueessa taas Mara, Anja ja Veikko.

Saksalan syystapahtuma onnistui hyvin

Sunnuntaina 27.8. Saksalassa järjestettiin perinteeksi muodostunut syystapahtuma. Pilvinen sää kirkastui vähitellen aurinkoiseksi, joten leikkikentälle kokoontui runsaasti alueen asukkaita - niin lapsiperheitä kuin varttuneempia ihmisiä. Saksala-Seura tarjosi osallistujille mehua, kahvia ja teetä sekä erilaisia leivonnaisia ja makeisia maksutta. Mehua meni noin 10 litraa, kahviakin noin 40 kupillista. Tertun grillaamat makkarat maistuivat myös hyvin - ja arvat kävivät kaupaksi. Ainoa kirpputorimyyjäkin sai kaupaksi ainakin jonkun kauniista matoistaan.

Saksalassa on pelattu läpi kesän taas mölkkyä aina maanantai-iltaisin. Vaikutti siltä, että myös Liipolan Lähiöseuran "pojat" olivat harjoitelleet kovasti. Mölkkyturnaus oli nimittäin tasaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Neljän pelin jälkeen molemmat joukkueet olivat voittaneet kahdesti - myös pisteet menivät tasan eli molemmat joukkueet olivat saaneet siihen mennessä 182 pistettä! Viides erä oli myös tasainen, mutta lopulta Saksalan joukkue (Mara, Anja, Veikko) saavuttivat ensin 50 pistettä, Liipolan joukkue (Jouni, Heikki, Tuomo) jäivät 42 pisteeseen - joten kiertopalkintona ollut pokaali jäi Saksalaan. Jännittävää kilpailua seurasi aidan takana joukko kiinnostuneita mölkyn harrastajia. Tällaista on kyllä ilo seurata! Kiitos vierailijoille ja tervetuloa taas ensi vuonna!

Saksalan syystapahtuma
Tapahtuma keräsi kaiken ikäisiä osallistujia

Mölkkyä ja petanquea oli mahdollisuus kokeilla myös omalla porukalla. Tilaisuuteen tarttuivatkin muutamat tapahtuman aikana. Esimerkiksi pieni tyttöporukka opetteli vuosi sitten aikuisen kanssa pelin. Nyt samat tytöt osasivatkin pelata jo hyvin keskenään.

Saksalassa muuten jatketaan maanantaisin mölkyn pelaamista vielä syyskuun puolella, jos sää pysyy suosiollisena. Viime viikkoina meillä on ollut useita rollaattorin kanssa liikkuvia ikäihmisiä pelaamassa. On ollut hauska katsella, kun yli 90-vuotiaskin voi "päihittää" nuoremmat mennen tullen näissä omissa yksilökisoissa. Laji on siitä hyvä, että se sopii monen ikäiselle ja -kuntoiselle, kun on vain rohkeutta tulla kokeilemaan.

Sunnuntain tapahtuma onnistui osittain hyvän sään ja runsaan osallistujamäärän ansiosta. Pieni koleus ei haittaa, kun sade ei ole pilaamassa yhteistä ulkoiluhetkeä. Puheenjohtajan haave tällaisista kaiken ikäisten yhteistapahtumista toteutui tällä kertaa hyvin. Näitä jatketaan mieluusti, kun sopiva määrä tapahtumien järjestäjiä ilmoittautuu vain mukaan. Ideoita otetaan vastaan ja toteutetaan mahdollisuuksien puitteissa. Hyvää syksyä, kaiken ikäiset asukkaat!

Vuokko Kautto


Ajankohtaista -arkisto