Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

jo on aikoihin eletty.kun nimi paperiin laitetaan.kun yöpuulle mennään naisen kanssa.mitä tästä seuraa jos tämä kehitys vielä jatkuu. 18.12.2017 09:16
ILo Herrassa on meidän ilomme ja myös terveys ja kiitos mieli ja näin ilo kasvaa aina armon kanssa ja voittaa ja me rakastamme seurata Jeesusta ja olla pelastettu hänen verensä kautta ,ei muuta tietä ,kiitos ja siunausta,Keijo södertälje 16.12.2017 14:34
joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Nikkari
Ohjaajat Anu ja Leena sekä asiakkaat Päivi ja Kirsi viihtyvät Nikkarissa.


Toimintakeskus Nikkari avasi ovensa

Iloinen nauru ja puheenporina kuului kadulle asti, kun Toimintakeskus Nikkarin avoimet ovet Kerinkalliolla 23.8. keräsi pihalle ja sisätiloihin paljon kiinnostuneita - naapureita ja muita vierailijoita. Kodikkaasti istuttiin makkaratulilla sekä nautittiin juuri leivottuja pullia ja mehua.

Toimintakeskus Nikkari on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymään, PHHYKY, kuuluva työllisyyttä tukeva paikka kehitysvammaisille. Rakennus on tavallinen keriläinen rintamamiestalo, jossa ei ole asuttu vähään aikaan. Nyt päivisin talo täyttyy 10-12 innostuneesta asiakkaasta, jotka tulevat hommiin omista kodeistaan.

Työtoiminta pyrkii erityisesti kannustamaan omatoimisuuteen. Alun perin taloon suunniteltiin myös tuettua asumista, mutta se suunnitelma ei toistaiseksi ole käynyt toteen. Nikkarin nuoret tekevät monenlaisia hommia: mm. torstaisin on tallipaja, jolloin hevosista pitävät ovat apuna hevosia hoitamassa ja pilttuita siivoamassa. Puutarhatöitä on tehty toimintakeskuksen pihassa mutta myös kauppapuutarhassa.

Päivi kertoi tekevänsä lajittelutöitä, hän myös imuroi ja siivoaa. Monenmoisia käsitöitäkin porukka osaa, ja joukossa on myös matonkutojia. Kangaspuut vielä odottavat pystyttämistä. Väri-iloa oleskelutiloihin tuovat asukkaiden neulomat palapeitteet. "Äijähommiakin" kuten erilaisia puutöitä on ohjattuna tarjolla. Rafu kertoi ylpeänä nikkaroineensa mm. maustehyllyn ja työkalupakin, moottorisahaakin hän osaa käyttää.

Anu ja Leena ovat toimintakeskuksen vakinaiset työntekijät, työnimike on ohjaaja. He kertovat, että asiakkaat, jotka tulevat Kerille eri puolilta kaupunkia, tapaavat toisiaan vapaa-ajallakin. Monia hyviä ystävyyssuhteita on syntynyt.
Toimintakeskukset asiakkaat näkyvät Kerillä päivittäin, kun he lenkkeilevät lähikaduilla. Hannulla on tällöin oma projekti, hän kerää teiden varrelta roskat.

Kaija Halme


Ajankohtaista -arkisto