Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


HJ
Launeen omakotiyhdistyksen hallituksen jäsen  Helena Juutilainen on huolestunut lasten ja nuorten liikenneturvallisuudesta Patomäentiellä erityisesti Nurmikadun ja Jokitien kohdalla.

Helena Juutilainen:
Patomäentien liikenneturvallisuuteen kiinnitettävä aiempaa suurempi huomio

- Haluan viestittää Lahden kaupungin liikennesuunnittelusta vastaaville virkamiehille huoleni Patomäentien liikenneturvallisuudesta, Launeen omakotiyhdistyksen hallituksen jäsen Helena Juutilainen sanoo.

Erityisesti Joki- ja Nurmitietä koskeva liikenne kaipaa nopeita ratkaisuja, jotta siellä ei tapahdu kohtalokkaita kolareita.
- Nurmikadun puolelle olisi hyvä saada stop -merkki, koska se lisäisi liikenneturvallisuutta ajettaessa sieltä Patomäentielle.

Liian suuret tilannenopeudet ja huono näkyvyys ovat Patomäentien ja siihen yhdistyvien pikkuteiden keskeisin ongelma.
- Siksi olemme nostaneet ongelmat esiin, että virkamiehet kiinnostuisivat tästä asiasta. Yhdessä löydämme varmasti tähän asiaan ratkaisun.

Kun Salinkallion koulu loppuu, niin oppilaat siirtyvät kävelemään ja pyöräilemään Launeen koululle juuri Patomäentien yli.
- Nyt olisi oikea hetki reagoida alueen liikenneturvallisuusasioiden päivittämiseen. Monet alueen aikuiset seuraavat tämän alueen liikennettä sydän syrjällään.

Nopeusrajoituksia ei noudateta

Pensaiden peittämässä risteyksessä autoilija ei välttämättä huomaa juoksijaa tai pyöräilijää, jos molemmilla on tilanteeseen nähden liian kova vauhti.
Juutilainen kertoo, että alle kouluikäistä lasta on vaikea nähdä autoon.
- Se täytyy myös muistaa, että alle kouluikäisellä lapsella tarkkaavuus ei ole samalla tasolla kuin aikuisella.

Asukasaktiivin mukaan paras ratkaisu Patomäentielle olisi se, että kevyenliikenteenväylä siirrettäisiin kokonaan Patömäestä tultaessa sen oikealle puolelle.
- Se ei veisi autoilijoilta yhtään tilaa pois, jos ajorataa levennettäisiin samalla toiselle puolelle.

Omakotiyhdistys käsittelee Patomäentien liikenneturvallisuutta syksyn kokouksessaan ja aikoo järjestää tempauksen tämän asian vuoksi.
- Saattaa olla, että olemme ensi vuonna turvaamassa aamuliikennettä tällä alueella, kun koulu alkavat. Valitettavasti emme ehtineet reagoida tähän asiaan vielä riittävän ajoissa tänä vuonna.

Jokitiellä asuva Erkki Yliheikkilä on myös esittänyt kaupungille suunnatuissa viesteissään huolensa Patomäentien liikenneturvallisuudesta.
- Mitään ei ole kuitenkan asian tiimoilta tapahtunut, Juutilainen kertoo.

Petri Görman

 


Ajankohtaista -arkisto