Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


HJ
Launeen omakotiyhdistyksen hallituksen jäsen  Helena Juutilainen on huolestunut lasten ja nuorten liikenneturvallisuudesta Patomäentiellä erityisesti Nurmikadun ja Jokitien kohdalla.

Helena Juutilainen:
Patomäentien liikenneturvallisuuteen kiinnitettävä aiempaa suurempi huomio

- Haluan viestittää Lahden kaupungin liikennesuunnittelusta vastaaville virkamiehille huoleni Patomäentien liikenneturvallisuudesta, Launeen omakotiyhdistyksen hallituksen jäsen Helena Juutilainen sanoo.

Erityisesti Joki- ja Nurmitietä koskeva liikenne kaipaa nopeita ratkaisuja, jotta siellä ei tapahdu kohtalokkaita kolareita.
- Nurmikadun puolelle olisi hyvä saada stop -merkki, koska se lisäisi liikenneturvallisuutta ajettaessa sieltä Patomäentielle.

Liian suuret tilannenopeudet ja huono näkyvyys ovat Patomäentien ja siihen yhdistyvien pikkuteiden keskeisin ongelma.
- Siksi olemme nostaneet ongelmat esiin, että virkamiehet kiinnostuisivat tästä asiasta. Yhdessä löydämme varmasti tähän asiaan ratkaisun.

Kun Salinkallion koulu loppuu, niin oppilaat siirtyvät kävelemään ja pyöräilemään Launeen koululle juuri Patomäentien yli.
- Nyt olisi oikea hetki reagoida alueen liikenneturvallisuusasioiden päivittämiseen. Monet alueen aikuiset seuraavat tämän alueen liikennettä sydän syrjällään.

Nopeusrajoituksia ei noudateta

Pensaiden peittämässä risteyksessä autoilija ei välttämättä huomaa juoksijaa tai pyöräilijää, jos molemmilla on tilanteeseen nähden liian kova vauhti.
Juutilainen kertoo, että alle kouluikäistä lasta on vaikea nähdä autoon.
- Se täytyy myös muistaa, että alle kouluikäisellä lapsella tarkkaavuus ei ole samalla tasolla kuin aikuisella.

Asukasaktiivin mukaan paras ratkaisu Patomäentielle olisi se, että kevyenliikenteenväylä siirrettäisiin kokonaan Patömäestä tultaessa sen oikealle puolelle.
- Se ei veisi autoilijoilta yhtään tilaa pois, jos ajorataa levennettäisiin samalla toiselle puolelle.

Omakotiyhdistys käsittelee Patomäentien liikenneturvallisuutta syksyn kokouksessaan ja aikoo järjestää tempauksen tämän asian vuoksi.
- Saattaa olla, että olemme ensi vuonna turvaamassa aamuliikennettä tällä alueella, kun koulu alkavat. Valitettavasti emme ehtineet reagoida tähän asiaan vielä riittävän ajoissa tänä vuonna.

Jokitiellä asuva Erkki Yliheikkilä on myös esittänyt kaupungille suunnatuissa viesteissään huolensa Patomäentien liikenneturvallisuudesta.
- Mitään ei ole kuitenkan asian tiimoilta tapahtunut, Juutilainen kertoo.

Petri Görman

 


Ajankohtaista -arkisto