Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


HJ
Launeen omakotiyhdistyksen hallituksen jäsen  Helena Juutilainen on huolestunut lasten ja nuorten liikenneturvallisuudesta Patomäentiellä erityisesti Nurmikadun ja Jokitien kohdalla.

Helena Juutilainen:
Patomäentien liikenneturvallisuuteen kiinnitettävä aiempaa suurempi huomio

- Haluan viestittää Lahden kaupungin liikennesuunnittelusta vastaaville virkamiehille huoleni Patomäentien liikenneturvallisuudesta, Launeen omakotiyhdistyksen hallituksen jäsen Helena Juutilainen sanoo.

Erityisesti Joki- ja Nurmitietä koskeva liikenne kaipaa nopeita ratkaisuja, jotta siellä ei tapahdu kohtalokkaita kolareita.
- Nurmikadun puolelle olisi hyvä saada stop -merkki, koska se lisäisi liikenneturvallisuutta ajettaessa sieltä Patomäentielle.

Liian suuret tilannenopeudet ja huono näkyvyys ovat Patomäentien ja siihen yhdistyvien pikkuteiden keskeisin ongelma.
- Siksi olemme nostaneet ongelmat esiin, että virkamiehet kiinnostuisivat tästä asiasta. Yhdessä löydämme varmasti tähän asiaan ratkaisun.

Kun Salinkallion koulu loppuu, niin oppilaat siirtyvät kävelemään ja pyöräilemään Launeen koululle juuri Patomäentien yli.
- Nyt olisi oikea hetki reagoida alueen liikenneturvallisuusasioiden päivittämiseen. Monet alueen aikuiset seuraavat tämän alueen liikennettä sydän syrjällään.

Nopeusrajoituksia ei noudateta

Pensaiden peittämässä risteyksessä autoilija ei välttämättä huomaa juoksijaa tai pyöräilijää, jos molemmilla on tilanteeseen nähden liian kova vauhti.
Juutilainen kertoo, että alle kouluikäistä lasta on vaikea nähdä autoon.
- Se täytyy myös muistaa, että alle kouluikäisellä lapsella tarkkaavuus ei ole samalla tasolla kuin aikuisella.

Asukasaktiivin mukaan paras ratkaisu Patomäentielle olisi se, että kevyenliikenteenväylä siirrettäisiin kokonaan Patömäestä tultaessa sen oikealle puolelle.
- Se ei veisi autoilijoilta yhtään tilaa pois, jos ajorataa levennettäisiin samalla toiselle puolelle.

Omakotiyhdistys käsittelee Patomäentien liikenneturvallisuutta syksyn kokouksessaan ja aikoo järjestää tempauksen tämän asian vuoksi.
- Saattaa olla, että olemme ensi vuonna turvaamassa aamuliikennettä tällä alueella, kun koulu alkavat. Valitettavasti emme ehtineet reagoida tähän asiaan vielä riittävän ajoissa tänä vuonna.

Jokitiellä asuva Erkki Yliheikkilä on myös esittänyt kaupungille suunnatuissa viesteissään huolensa Patomäentien liikenneturvallisuudesta.
- Mitään ei ole kuitenkan asian tiimoilta tapahtunut, Juutilainen kertoo.

Petri Görman

 


Ajankohtaista -arkisto