Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


HP
Launeen kirkkoherra Heikki Pelkonen lomailee vasta heinäkuun lopulla. -Lukeminen, puutarhanhoito ja suunnitus ovat minun lomaharrastuksia.

Heikki Pelkonen:
Suunnistus on kirkkoherran kesäajan tärkein harrastus

Launeen kirkkoherra Heikki Pelkonen rentoutuu kesällä luonnossa liikkuen ja iltarasteilla juosten. Kotona hän viihtyy myös puutarhassa.
- Suunnistus on kuitenkin kesän tärkein harrastus. Olen ollut mukana Jukolan viestissä 25 kertaa.

Kirkkoherra Pelkonen juoksi Jukolan viestin neljännen osuuden tänä vuonna nostaen Päijät-Rastin sijoitusta yli 50 pykälää ylöspäin.
- Perinteisesti olen juossut yöosuuksia, mutta olin sitä mieltä, että kunto ei anna myöten juosta pidempiä osuuksia.

Hälvälässä juostaan ensi vuonna Suomen arvostetuin suunnistusviesti ja Pelkonen vielä miettii, millä tavalla hän on mukana tapahtumassa.
- Rehellisesti sanoen en vielä tiedä, olenko juoksemassa vai talkoissa. Jukolassa on joka vuosi metsäkirkko ja sellainen on tarkoitus järjestää myös Hälvälään.
- Suunnistuksessa on parasta se, että tällainen keski-ikäinen mies voi nauttia luonnossaliikkuen liikuntasuorituksesta kuin pikkupoika.

Kirkkoherran saa kesällä parhaiten kiinni

- Kirkko ei nuku koskaan. Kesä on vilkasta leiriaikaa. Meillä on myös aktiivista diakoniatoimintaa kesällä ja jumalanpalvelukset pyörivät normaalisti. Kesähäät ja konfirmaatiot takaavat sen, että kesäaikana kirkollinen toiminta on aktiivista.

Kirkkoherralle kesäaika on hieman rauhallisempi ajankohta vuodenkierossa.
- Kesällä saa olla rauhassa ja tehdä rästiin jääneitä töitä rauhassa ajatuksen kanssa.

Talousarvion laatiminen alkaa jo elokuussa ja kirkkoherran työajastusta sen pohjustamiseen menee jo kesällä paljon aikaa.
- Luen jonkun verran kirjoja kesälomalla. Kirjailija Matti Röngän Eino oli hiljattain työn alla ja se oli meilenkiintoinen tarina. Myös Lahteen ja Launeen seurakuntaa liittyvä Operaatio hokki oli hyvä lukukokemus.

Kirkkoherran kasvihuoneessa kasvaa chiliä, kesäkurpitsaa, kurkkua, tomaattia ja viinirypälepensas on tämän kesän uusi tuttavuus.
- Marjastaminen on taas sellainen koko perheen yhteinen loppukesän juttu. Kun iltarasteilla löytää mielenkiinotiset marja- ja sieniapajat, niin seuraavana päivänä metsään voi mennä poimimaan hyvän sadon talteen.

Petri Görman

 


Ajankohtaista -arkisto