Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Minni
Kaupunginvaltuutettu Minni Salminen on tyytyväinen siihen, että Pro Lahti -liike sai kevään kuntavaaleissa kaksi kaupunginvaltuutetun paikkaa seuraavaksi neljäksi vuodeksi. -Tarjosimme vaihtoehdon maalaisjärjen käyttöön ja avoimempaan päätöksentekoon. Onnistuimme siinä hyvin, Salminen toteaa.

Minni Salminen:
Tuomme maalaisjärkeä päätöksentekoon

Etelälahtelainen Minni Salminen on toinen Pro Lahti -ryhmän kaupunginvaltuutetuista. Salminen on tullut tutuksi varsinkin launeelaisille, koska hän oli aktiivisesti selvittämässä Launeen homekoulujupakkaa.
- Näin samassa yhteydessä paljon välinpitämättömyyttä ja vastuunvälttelyä niin virkamiestaholta kuin päättäjienkin puolelta.

Uusi kaupunginvaltuutettu Salminen muistuttaa, että lasten tai kenenkään muunkaan hätää ei tulisi koskaan ohittaa olankohautuksella.
- Varsinkin lasten terveydestä ja tulevaisuudesta huolehtiminen on meidän aikuisten vastuulla.

Salminen kertoo, että hän heräsi poliittisesti nimenomaan vuonna 2013, kun hän sai jatkuvasti kummastella asioiden toimimattomuutta.
- Valitettavasti päätöksenteosta unohtuu monesti tavallinen ihminen. Perusasioiden tulisi olla kunnossa ennen kuin panostetaan muihin asioihin.

Lahdessa on iloa ja särmää

- Lahti on kotikaupunkini ja tykkään asua täällä. Kaupungissa on iloa, kotoisuutta ja särmää.

Pro Lahti -ryhmä pyrkii tuomaan päätöksentekoon Salmisen mukaan lisää maalaisjärkeä.
- Kortit pitäisi näyttää päätöksenteossa avoimemmin kaupunkilaisille, joita tulisi myös kuunnella aidosti.

Päätöksenteko on jatkuvasti täynnä arvovalintoja ja Salmisen mukaan jokaisen päättäjän ja virkamiehen tulisi toimia niin, että omatunto ei kolkuttelisi nyt eikä tulevaisuudessakaan.
- Poliittista ryhmäkuria toivoisin myös höllennettävän kaupunginvaltuustossa.

Kaikki kaupungin alueet yhtä tärkeitä

- Ei minulla ole sellaista kiikaria, jolla voisi kurkistaa tulevaisuuteen ja näkisi neljän vuoden päähän.

Uusi kaupunginvaltuusto aloittaa toimintansa kesäkuussa ja parhaillaan eri ryhmien välillä käydään neuvotteluja sekä sovitaan linjauksista.
- Nyt tehtävillä arvovalinnoillahan ratkaistaan se, miltä Lahti neljän vuoden päästä näyttää.

Itse Salminen pyrkii tuomaan tietoa ja avoimuutta päätöksentekokoneistosta kaupunkilaisille parhaansa mukaan.
- Koitan leikellä kurkistusaukkoja päätöksentekoon kaupunkilaisille, mutta melkoisen vahva on kyllä peitto vielä tällä hetkellä päättäjien ja kaupunkilaisten välillä.

Salminen ei aja erikseen yhdenkään kaupunginosan asiaa.
- Kaikki alueet ovat yhtä tärkeitä.

Petri Görman


Ajankohtaista -arkisto