Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 12.5.2017

PT

Kevään merkkejä ilmassa?

Meille suomalaisille toukokuu merkitsee kolmea asiaa:
Numero 1: Kevät koittaa! Säät lämpenevät, luonto herää, suomalaiset heräävät, kylmä talvi on ohi.
Numero 2: Suomi voittaa kultaa jääkiekon MM-kisoissa.
Numero 3: Suomi voittaa Euroviisut.

Tutkitaanpa hieman missä aikataulussa edellämainituissa asioissa edetään. Ensimmäiseksi käydään käsiksi säähän. Keskiviikkona Pekka Pouta kertoi televisiossa sääennustuksen loppuviikolle. Nauruksi meni koko sääennustus, eikä ihme, sillä sää muistuttaa enemmän joulukuuta kuin toukokuuta. Vappuaattonakin Lahdessa oli enemmän lunta kuin jouluna.
Joka päivä pitää miettiä, vaihtaisinko talvirenkaat autoon takaisin. Pipoa ja hanskoja olen kuljetttanut varaston ja vaatekaapin väliä jo pari viikkoa. Tarvitaanko niitä vai ei? Yleensä on tarvittu. Toukokuussa pitäisi olla edes etäisesti kesää muistuttava keli, mutta kun ei ole. Ilmastonmuutos toimii näköjään ihan väärään suuntaan vai pitäisiköhän tästäkin syyttää Sipilän hallitusta tai Trumpia? Jotain kieroa ne ovat varmasti tehneet, kun keväästä ei ole tietoakaan. Joku on ollut nähtävästi ilkeä neiti Keväälle.

Entäpä sitten jääkiekko? Saisiko jääkiekon puolelta vähän iloista kevätmieltä puseroon? Joko kultavouhotus on huipussaan? No, ei varsinaisesti, sillä jatkoon pääsy alkulohkosta alkaa näyttää enemmän selviytymistaistelulta kuin riemumarssilta finaaliin.
Suomalaisten mieleen on ollut erityisesti hienosti taisteltu, vain neljän maalin tappio aina niin kovalle kiekkomaalle Ranskalle. Tsekkejä vastaan menetettiin kolmen maalin johto. Onneksi sentään Valko-Venäjä ja Slovenia voitettiin, niukasti tosin. Loput ns. huonommista maista (Sveitsi & Norja) olisi syytä voittaa tai sitten koittaakin sellainen takatalvi suomalaisessa sielunmaisemassa, että toukokuinen sää vaikuttaa helteeltä sen rinnalla.

No, vielä ne Euroviisut. Ne olivatkin perinteisesti tänä vuonna nopeasti ohi, kun sinänsä ihan kaunis kappale jäi ilman ymmärrystä muualla Euroopassa ja Suomi ilman finaalipaikkaa. Tosin perinteisesti Suomi ehti mediassa paistatella kisan ennakkosuosikkina ja Eurooppa tuntuikin jälleen kerran olevan polvillaan Suomen viisun edessä. Jotain kummallista tuomaripeliä ja vilunkia oli taas ilmassa sanon minä. Olisikohan Norma Johnin pitänyt vetää hirviömaskit naamalleen?

Kyllä se nyt vain niin on, että meitä suomalaisia taas koetellaan tänä keväänä. Mikään ei nyt tunnu menevän putkeen. Ei kesää, ei euroviisuvoittoa, ei MM-kultaa, ainoastaan kylmää kyytiä tarjolla härmäläisille joka suunnalla.
Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta ei kannata kuitenkaan vaipua epätoivoon, sillä suurella todennäköisyydellä se kesä sieltä vielä saapuu tänne Härmänkin perukoille ja aurinko paistaa lopulta sinne suomalaiseen risukasaan. Ehkäpä pärjäämme sitten ensi kevään lätkäkisoissa ja euroviisuissa? Eli reippaasti leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä. Valoa näkyy jo tunnelin päässä, ellei se sitten satu olemaan vastaantuleva juna.

Kuten presidentti Koivisto asian jämptisti aikoinaan ilmaisi: Kyllä se siitä!

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset