Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Länsiharju
Länsiharjun koulun rehtori Timo Helle myhäilee tyytyväisenä kesäkuun alussa valmistuvan liikuntahallin rakennustyömaalla. - Nykyiseen liikuntasaliin voidaan ottaa vain 176 ihmistä kerrallaan. Uuteen liikuntahalliin mahtuu vähintään nelinkertainen määrä yleisöä esimerkiksi koulun joulu- ja kevätjuhliin.

Rehtori Timo Helle:
Saneerauksen myötä Länsiharjun kouluun saadaan uusi sisäänkäynti

- Saamme tämän rakennus- ja saneerausvaiheen jälkeen ajanmukaisen liikuntahallin Länsiharjun koululle. Se valmistuu jo kesäkuussa, mutta se palvelee ensimmäiset 1,5 vuotta väistötiloina, Länsiharjun koulun rehtori Timo Helle kertoo.

Pääkoulun saneerauksen ajaksi pihalle tulee parakit kymmenelle luokalle
- Luokkatilat uudistetaan uutta opetussuunnitelmaa vastaaviksi eli kouluumme rakennetaan avoimen oppimisympäristön tiloja, jotka ovat helposti muunneltavissa erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tällä hetkellä Länsiharjun koulussa on noin 500 oppilasta, mutta oppilasennusteiden mukaan ensi vuosikymmenen alussa koulutiloja tulee olla jo yli 600 oppilaalle.
- Tornatorin ja Launeen perhepuiston alueelle rakennetaan parhaillaan uusia kerrostaloja. Näiltä alueilta saamme jatkuvasti uusia oppilaita Länsiharjun kouluun. Jos Starkin alueen suunnitelmat 23 uudesta kerrostalosta toteutuu, niin silloin oppilasmäärä kasvaa rajusti. Silloin eivät uudetkaan tilat enää riitä.

Lapset sopeutuneet hyvin

- Rakennusvaiheen vuoksi koulun piha-alue on pienentynyt jonkin verran. Se ei ole kuitenkaan haitannut koulun oppilaita. Rehtorin silmin katsottuna täällä opiskelee joustavia ja tilanteeseen mukautuvia lapsia.

Liikuntahallista on tällä hetkellä valmiina sokkelit ja tammikuussa sinne tuodaan jo elementtejä.
- Oppilailla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä rakennustyömaalle. Nyt kiinnitämme valvontaa vieläkin suuremman huomion, kun raskaat rekat aloittavat elementtien ajon työmaalle.

Rehtori Helle iloitsee siitä, että hän saa olla mukana uuden koulun suunnittelu- ja rakennusvaiheessa.
- Rehellisesti sanoen tämä työllistää minua paljon. Rakentaminen on kuitenkin luovaa työtä ja siinä on mukava olla mukana.

Ulkoiset muutokset pieniä

- Vanhan koulun liikuntasalista tulee saneerauksen jälkeen luokkatiloja ja koulu saa uuden sisäänkäynnin, joka on materiaaliltaan lasia ja puuta.

Rakennuksen ilmastointi päivitetään uudelle vuosituhannelle, joka tarkoitta sitä, että uusille ja suuremmille koneille on löydettävä tilat vanhasta rakennuksesta.
- Saneerauksen jälkeen Länsiharjun koulun sisätiloissa liikutaan vain sukkasillaan. Ensimmäiseen kerrokseen on suunniteltu yhteiset tilat oppilaiden kengille ja vaatteille. Vaatteille on vaatehuoneet jokaisessa kerroksessa. Tällaisen ratkaisun avulla pystymme lisäämään koulun käyttöikää vuosilla eteenpäin.

Hammaslääkäri- ja terveydenhoitopalvelut paranevat jo ensi kesänä melkoisesti, kun uuden liikuntahallin myötä heille valmistuu uudet ja modernit vastaanottotilat.
- Ehkä me saamme vielä hieman uudenaikaisemmat ja käyttötarkoitukseltaan modernimmat tilat Länsiharjun kouluun, jos vertaamme niitä esimerkiksi Jalkarannan monitoimitalo Jaloon.
- Länsiharjun kouluun ei tule juurikaan ulkoisia muutoksia saneerauksen myötä. Suurin muutos on se, että koulu saa vihdoinkin pääsisäänkäynnin. Sitä ei nimittäin aikaisemmin ole ollut tässä koulussa.

Petri Görman


Ajankohtaista -arkisto