Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


VS
Kansanedustaja Ville Skinnarin mielestä Launeen uimahlli täydentäisi perhepuistonalueen sellaiseksi kokonaisuudeksi, jonka vuoksi lapsiperheet löytäisivät Lahden kaupungin entistä aktiivisemmin tulevaisuudessa.

Ville Skinnari: Uintipiirit ovat olleet kiitettävän aktiivisia

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran talousarvioesityksessä todettiin, että kauan haaveiltu Launeen uimahalli toteutunee ensi vuosikymmenen alussa. Kaupunginjohtaja kertoi myös, että jos kaupunki löytää uimahalliprojektiin kumppanin, niin rakentaminen voi alkaa jo aiemmin.
- Toivottavasti mahdollisimman pian löytyy tästä asiasta laajempi ratkaisu, jossa huomioidaan uimareiden ja myös matkailun mahdollisuudet. Kaikki lähtee hyvästä valmistelusta ja uskottavasta suunnitelmasta, kansanedustaja Ville Skinnari muistuttaa.

Skinnari istuu Valtion liikuntaneuvostossa ja tietää sen vuoksi paljon suomalaisesta urheilurakentamisesta.
- Esimerkiksi Tampereella yksityinen rahoitus on otettu aktiivisesti mukaan vastaavanlaisissa hankkeissa. Lahdesta on kysytty ulkomailta asti urheilijoiden leiritykseen liittyvää majoitusta ja harjoittelutiloja. Lahdessakin pitää uskaltaa ajatella tämä asia uudella tavalla.

Uintipiirit ovat olleet kiitettävän aktiivisia

- Minusta pallo on nyt valmistelussa eli millaisia uskottavia vaihtoehtoja virkamiehet valmistelevat meille päättäjille. Yksi vaihtoehto olisi toteuttaa ideakilpailu yksityisille toimijoille Launeen vapaa-ajan keskuksen kehittämiseksi. Nykyinen keilahalli, jäähalli ja uimahalli voisi olla yksi kokonaisuus saman katon alla.

Kansanedustajan mielestä Launeen vapaa-ajan keskus olisi houkutteleva kokonaisuus matkailulle, yksi syy tulla Lahteen, jos sinne rakennettaisiin vielä uimahalli.
- Vaimoni kotikaupungissa Nivalassa kaikki urheilupaikkarakentaminen on yhdistetty saman katon alle ja hinta oli vähemmän kuin 20 miljoonaa euroa. Hyviä esimerkkejä on koko maa täynnä.

Paras mahdollinen sijainti

- Launeen sijainti on loistava ja sinne muodostuisi houkutteleva harrastus- ja matkailukokonaisuus. Jo nyt siellä on olemassa jäähalli, keilahalli sekä perhepuisto. Lahdessa ollaan panostamassa hankintaosaamiseen ja se on hyvä asia. Sitä olisi mahdollistaa hyödyntää jopa Launeen uimahalliprojektissa.

- Jäähallin hukkalämpö voitaisiin hyötykäyttää esimerkiksi uimahallissa, kun se on aivan lähellä. Energiatehokkuudessa Lahti voi samalla näyttää mallia kaikille Suomessa. Hankintalaki mahdollistaa paljon esimerkiksi neuvottelumenettelyn kautta, mutta välillä tuntuu, että paikallisten yrittäjien on ollut vaikea nousta osaamisellaan "profeetaksi" omalla maallaan, vaikka sitä oikeasti on olemassa.

Skinnari toteaa, että hän aikoo Valtion liikuntaneuvostossa edistää Launeen uimahalli asiaa.
- Hyvä hanke menestyy aina ja sitä on helppo edistää, kun siihen saadaan muitakin mukaan.

Virkamiehet valmistelevat esitykset ja ministeri tekee viime kädessä päätökset.
- Kilpailu on kovaa ja siksi valmistelussa pitää ottaa huomioon tuen myöntämisen uudet kriteerit. Mitä paremmin Lahden hankkeet täyttävät tuen saamisen kriteerit eli kaupunkilaisten kuulemisen, esteettömyyden ja uusien energiaratkaisujen ehdot, niin sillä on mahdollisuus menestyä.

Petri Görman

 


Ajankohtaista -arkisto