Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 4.11.2016

PT

Argh, verotietoja!

Tämän viikon ehdoton ja odotettu uutispommi on ollut verotietojen julkistaminen. Joka vuosi verotulojen julkistaminen jyrää kaikki muut uutiset viikon ajaksi alleen. Meille köyhille tämä onkin jokavuotinen piina- ja kateusviikko. Koko viikon olemme saaneet lukea siitä, mitä kukin julkkis on viime vuonna tienannut. Voi sitä kateuden määrää, kun huomaa, että taas tänäkin vuonna kaiken maailman tyhjäntoimittajat ovat tienanneet moninkertaisesti sen, mitä itse on saanut kerättyä. Ottaen tietenkin huomioon sen, että itse on tehnyt pyyteettömästi todella kovaa duunia kahdeksasta neljään viisi päivää viikossa.

Olemme mm. voineet hämmästellä sitä, miten keihästä heittämällä tienataan yli 200 000 euroa samaan aikaan kuin olympialaisten ainoa mitalisti ja siten ainoa oikea urheilija Mira Potkonen on elänyt muutamalla satasella sekä urheilijatuella. Mistä hyvästä sille Pitkämäelle on maksettu, kun ei se pärjää?

Tai miten joku on televisiossa naamaansa vääntelemällä ja huonoa huumoria viljelemällä kerännyt huimat tulot. Suuri suosikkini Huutokauppakeisari Aki sentään selitti jo isot tulonsa. Työtunteja kuulemma kertyy sata viikossa. Uskokoon ken tahtoo. Ei ainakaan siltä näytä, kun ruudusta Palsanmäen pariskunnan leppoisaa elämää seuraa. Vähän ajellaan ensin pakettiautolla pitkin maata ostamassa törkyhalvalla roinaa, mitä sitten myydään törkykalliilla huutokaupassa. Helppoahan se on, eikä edes näytä työltä.

Entistä enemmän alkaa ahdistamaan, kun tajuaa, että nuoret Youtube-tähdet eli ns.tubettajat keräävät reilusti isomman potin kuin meikäläinen. Siis maksetaanko siitäkin, että kuvaa itsestään videoita nettiin? Mistä se raha oikein tubettajalle tulee ja kuka niitä videoita oikein katsoo? Kyllä on maailma taas mallillaan.

Verotietoja lukiessa en yhtään ihmettele, että nykynuorten suurin haaveammatti on julkkis. Ne kun tuntuvat tienaavan parhaiten. Sitä paitsi, mikäs sen upeampaa, kun kaikki tuntevat kadulla ja baareihinkin pääse ohi jonojen. Eikä julkkiksen ammattiin tarvi edes opiskella. Riittää että koheltaa mukana jossain Tosi-TV -ohjelmassa.

Onneksi on olemassa sitten sellaisiakin julkkiksia, joiden hyvät tulot voi nippanappa hyväksyä. Näitä ovat mm. tunnetut näyttelijät ja muusikot, he kun ihan oikeasti (ehkä) osaavat jotain ja ovat monet jopa opiskelleet päästäkseen alalle. Mikäänhän ei ole niin ärsyttävää kuin se tyyppi, joka on kerännyt omaisuuden osaamatta tehdä mitään muuta kuin olemalla oma typerä itsensä televisiossa.

Itse olen näet sitä sukupolvea, jolle opetettiin, että ensin pitää opiskella tunnollisesti, että suuret tulot olisivat joskus edes mahdollisia. Ei meille kerrottu koulussa mistään oikoteistä, joita pitkin pääsisi heti käsiksi suuriin rahoihin. Meitähän on huijattu! Kiitos siis keltainen media viikkoni pilaamisesta. Viikon mietelauseena olenkin toistellut jatkuvasti mantraa "Ei se raha tee onnelliseksi..".

No, onneksi ensi viikolla on jo uudet uutisaiheet.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset