Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 25.2.

Pete

Hei me lorvitaan!

Samaan aikaan, kun suomalaiset painivat työssä jaksamisen kanssa, kertoo Sunnuntaisuomalaisen Taloustutkimuksella teettämä selvitys, että suomalaisen työpäivän pituus on keskimäärin 6 tuntia 42 minuuttia ja siitä työtehtäviin liittymättömiin asioihin kuluu päivittäin 2 tuntia 8 minuuttia.
Suomalainen tekee töitä keskimäärin siis ainoastaan neljä ja puoli tuntia päivässä ja silti puhutaan työuupumuksesta.
Kyselyn mukaan yleisin tapa tehdä muuta kuin töitä, on surffailla netissä omilla asioillaan, mihin kuluu keskimäärin 40 minuuttia päivässä. Toiseksi eniten aikaa kuluu työtehtävien välissä rentoutumiseen ja lepäilyyn sekä työkavereiden kanssa jutusteluun muista kuin työasioista.
Tupakanpolttokaan ei käy enää tekosyyksi, sillä kyselyyn vastanneista peräti yhdeksän kymmenestä ilmoitti, ettei pidä lainkaan tupakkataukoja. Tupakoitsijat arvioivat sauhutteluun kuluvan päivässä 10-20 minuuttia.

Siis mitä ihmettä! Minne on hävinnyt se raudanluja suomalainen työmies, joka paiski töitä vähintään 24 tuntia vuorokaudessa? Minne on hävinnyt talvisodan henki? Olemmeko siirtyneet pullamössösukupolvien kauteen? Onko kaikki toivo jo mennyt?
Näitä kysymyksiä nousi mieleeni, mutta toinen löytämäni tilasto onneksi rauhoitti mieltäni.
Hollantilaisen tutkimuslaitoksen ja teollisuusmaiden järjestön OECD:n tilastoihin perustuva tilasto kertoo nimittäin suomalaisten työskentelevät vuodessa jopa 300 tuntia monia muita eurooppalaisia pidempään. Suomessa tehtiin vuonna 2008 keskimäärin 1 728 tuntia vuodessa töitä, kun Hollannissa työntunteja kertyi vain 1 389. Ero, 339 tuntia, on huima työpäiviksi muutettuna: tilaston mukaan hollantilaiset tekevät vuodessa yli 45 päivää vähemmän töitä kuin suomalaiset.
Edellämainitut lorvimistilastot koskevat onneksi vain toimistotyötä.
Lapion varressa tai sorvin ääressä ei nimittäin paljon internetissä surffailla...

Petri Salomaa
päätoimittaja
petri.salomaa@omalahio.fi

 

 


Pääkirjoitukset