Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Mika Kari

Liipolastakin voi ponnistaa valtuustosalin seinälle

- En sitä koskaan ajatellut liipolalaisena pikkupoikana, että jonakin päivänä minusta tehdään oma muotokuva kotikaupunkini valtuuston seinälle, kaupunginvaltuusto puheenjohtaja Mika Kari totesi muotokuvansa paljastamistilaisuudessa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja totesi kiitossanoissaan, että, yli sadan vuoden tradition kohteena oleminen vetää mielen nöyräksi.
- Minulle jäi henkilökohtaisesti mieleen ne mielenkiintoiset keskustelut, joita kävimme kuvataitelija Aaro Matinlaurin kanssa.

Kuvataitelija Matinlauri loi maalaustilanteisiin hyvän tunnelman valitsemallaan musiikilla Karin mukaan.
- Kyllä tästä teoksesta itsensä tunnistaa.

Mika Karin muotokuva sijoitetaan valtuustosalin takaseinälle Ilkka Viljasen viereen.

Arkkitehdiltä paikat muotokuville

Lahdessa valtuuston puheenjohtajien muotokuvien symbolinen viesti korostuu sillä, että puheenjohtajien muotokuvat ovat esillä valtuustosalissa.
- Eliel Saarinen ajatteli jo salia suunnitellessaan muotokuville paikat, niin luontevasti ne kertaavat täällä Lahden kaupungin historiaa ja kertovat oman aikansa maalaustaiteesta, kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta totesi juhlapuheessaan.

Kaupunginjohtaja muistutti, että valtuuston puheenjohtajien muotokuvat ovat arvokas perinne ja myös yksi hieno piirre kunnallisdemokratiassa.
- Lahden kaupunginmuseo on huolehtinut tämän perinteen jatkumisesta, ja muotokuvakokoelmaamme voikin ylpeänä esitellä kaikille kaupungintalon vierailijoille.

Petri Görman

 


Ajankohtaista -arkisto