Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 26.8.2016

PT

Minne menet Pelicans?

Olen hieman huolissani seurannut lahtelaisen kiekkoylpeyden Pelicansin taivalta viimeisten parin kuukauden aikana. Huoleni ei kohdistu tällä kertaa pelillisiin asioihin, vaan pikemminkin uuden, kesäkuussa nimetyn hallituksen ympärillä pyörivään uutisointiin. Pelicans sai uuden pääomistajan keväällä, kun Lahti-kiekon legenda Pasi Nurminen osti osake-enemmistön. Nurminen linjasi heti alkuun, että jatkossa Pelicansin tavoite on voittaa, ei pelkästään osallistua. Sen jälkeen jahdattiin profiilipelaajaksi Juhamatti Aaltosta, joka antoi kuvan siitä, että nyt tosiaan joukkueeseen satsataan ja rahaa on. Uusi organisaatio vaikutti heti alkuun pätevältä ja kunnianhimoiselta. Nyt on tekemisen meininki iloittiin Pelicans-kannattajien keskuudessa.

Uuden pääomistajan ensimmäinen liike tapahtui nopeasti. Loistavasti Pelicansin talousasioita 10 vuotta pyörittänyt toimitusjohtaja Ilkka Kaarna sai kenkää, vain vuotta ennen eläkkeelle jäämistään. Kaarnan saama kohtelu ei ollut mielestäni asiallista. Potkut viestivät sitä, että Kaarna olisi hoitanut ruotunsa huonosti, mikä ei ole totta. Samalla Pelicansin hallitus pantiin uusiksi ja Pelicans-organisaation merkittävät paikat täytettiin Nurmisen vanhoilla pelikavereilla. On toki luonnollista, että Nurminen halusi kasata ympärilleen tuttuja, luotettavia ihmisiä ja nimenomaan lahtelaisia osaajia. Tulevaisuus näyttää, onko kavereista kasattu johtoryhmä vahvuus vai heikkous. Joskus vastavoimat kehittävät seuraa tai organisaatioita enemmän kuin hyväveli-järjestelmä, jossa kaikki ovat samaa mieltä.

Nyt viimeisten parin kuukauden aikana Pelicans on ehtinyt olla otsikoissa jo useamman kerran, eikä kertaakaan positiivisessa valossa. No, ehkäpä uusi Pelicans-logo voitaneen listata positiiviseksi, seuraa eteenpäin vieväksi uutiseksi. Ensin keskustelua herätti kansanedustaja Mika Kari hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnarin jääviysongelmasta, istuuhan mies myös Pelicansia sponsoroivan Lahti Energian hallituksessa. Seuraavaksi mediassa nousi esiin SSR:n Mika Vileniuksen veroparatiisiyhtiö ja läheiset yhteydet talousepäselvyyksistä vankilassakin istuneeseen asianajaja Kari Uotiin. Myös Vileniuksen talokaupat herättivät rahanpesuepäilyjä. Pelicansiin Vilenius firmoineen liittyy siten, että Salpausselän Rakentajat on yksi seuran merkittävimmistä sponsoreista. Huhupuheet Vileniuksen antamasta rahoituksesta Nurmiselle osake-enemmistön ostoa varten on Nurminen toistuvasti jyrkästi kieltänyt.

Seuraavaksi pyramidihuijauksesta epäilty ja jatkuvasti poliisin tutkimusten alla oleva verkostomarkkinointiyritys Zinzano ilmoitti aloittaneensa yhteistyön Pelicansin kanssa ja Pelicansin tiedottaminen asian tiimoilta oli kaikkea muuta kuin selventävää, pikemminkin hieman ylimielistä ja sekoilevaa.
Tällä viikolla Pelicans nousi vielä otsikoihin keskustataustaisen Nuorisosäätiön talousepäselvyyksien yhteydessä. Pelicansin ja Nuorisosäätiön yhteinen tekijä löytyy herrasta nimeltä Perttu Nousiainen, joka istuu niin Pelicansin kuin Nuorisosäätiönkin hallituksessa. Epätietoisuutta näiden edellämainittujen tapauksien ympärillä lisää hiljaisuus Pelicansin taholta. Jonkinlainen ulostulo näistä kytköksistä olisi nyt paikallaan.

Mitä ihmettä Pelicansin toimistolla oikein tapahtuu, kyselevätkin nyt monet lahtelaiset kiekkojännärit huolestuneena. Näyttää siltä, että Pelicansin lumipallo on lähtenyt uuden hallituksen käsissä pyörimään väärään suuntaan, mutta onneksi suunta on vielä käännettävissä, kunhan vain tajutaan se, että jääkiekkobisneksessä tai yleensäkään bisneksessä ei huono julkisuus ole hyväksi. Ja sitä huonoa julkisuutta on parin viime kuukauden aikana satanut Pelicansin laariin riittävästi. Onneksi uusi kausi alkaa pian ja suuren yleisön katseet siirtyvät Pelicansin otteisiin kaukalossa. Toivottavasti siellä nähdään sitten niitä positiivisempia ja ammattimaisempia otteita.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset