Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


VT
Eteläisen kehätien rakentaminen aloitettaneen 2018 ja valmista pitäisi olla 2021. Havainnekuva Uudenmaankadun ja kehätien risteyksestä markettien läheisyydessä.

Kehätie - panostus Lahden tulevaisuuteen

Lahden kaupungin johto on tyytyväinen Juha Sipilän hallituksen oikeaan päätökseen Lahden eteläisen kehätien toteutuksesta. Maan hallitus päätti kehysriihessään tiehankkeen rahoituksesta. Valtion ja kuntien tekemän rahoitussopimuksen mukaan valtio maksaa hankkeesta 198 miljoonaa euroa ja Lahden kaupunki ja Hollolan kunta 77 miljoonaa euroa. Kehätie toteutetaan vuosina 2017-2021.

Lahden eteläinen kehätie avaa väylän kasvulle ja uusille yrityksille, kasvavan kaupungin potentiaali valjastetaan metropolialueen hyödyksi. Lahden eteläinen kehätie (valtatie 12) parantaa elinkeinoelämän edellytyksiä, sillä hanke luo pohjaa teollisuuden kasvukäytävälle ja turvaa liikenteen valtakunnallista sujuvuutta. Samalla kehätiehanke on välttämätön Suomen koko liikennejärjestelmälle, se parantaa olennaisesti teollisuudelle elintärkeitä poikittaisyhteyksiä ja yhteyksiä Pietariin.

- Valtatielinjauksen siirtäminen pois kaupungin keskustasta on ainoa ratkaisu tulevaisuuden maankäyttöön: teollisuus kehätien varteen ja keskusta vapautuu palveluille. Kehätiehankkeen pitkään odotettu toteutus mahdollistaa Lahden kaupungin aivan uudenlaisen kehittämisen, tuhannet uudet asunnot ja työpaikat osana metropolin työmarkkinoita, iloitsevat Lahden valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Kari, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt sekä kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Mika Kari kiittää laajasta yhteistyöstä, jolla hanketta on edistetty. Kari korostaa alueen sitoutuneisuutta uuden kehätien rakentamiseen ja sanoi olevansa ylpeä elinkeinoelämän, maakuntaliiton ja kaupungin luovasta ja sinnikkäästä työstä kehätien rakentamiseksi.

- Tiehanke tuo yksiselitteisesti kasvua ja hyvinvointia Lahteen: työpaikkoja, asuntoja sekä yrittämisen parempia edellytyksiä. Lahden kilpailukyky paranee merkittävästi ja perusteollisuuden toimintaedellytykset vahvistuvat valtatie 12 vaikutuspiirissä. Olemme todella onnellisia ja kiitollisia tästä päätöksestä, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt.

- Lahden eteläisen kehätien rakentaminen on merkittävä investointi Lahden kehittämiseen. Olemme valmiita aloittamaan hankkeen ja otamme täysimääräisen hyödyn kehätiestä ympäristön, elinkeinojen ja työllisyyden hyväksi, lupaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

 


Ajankohtaista -arkisto