Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


 

asukastupa
"Ja jalka heiluu näin", Liipolan Lähiöseuran vetreät voimistelijat perjantaisella tuolijumppatuokiolla uudella asukastuvalla Liipolan seurakuntakeskuksen siivessä, oikealla jumpan ohjaaja Sari Heiskanen.

 

Asukastuvan monenlaiset jumppahetket

"Ja jalka heiluu näin", ja kymmenkunta naista tekee tuolilla istuen jaloillaan saksiliikettä eteen ja sivulle..

Liipolan Lähiöseura ry:n tiloissa Liipolan seurakuntakeskuksen siivessä, Asukastuvalla on tiistaisin ja perjantaisin liikuntaa rakastaville tuolijumppaa Sari Heiskasen johdolla. Ei aivan Täti-Monica -lastenlaulun tahdissa, mutta mukavasti lihaksia liikutellen liipolaiset naiset tekevät istualtaan vartalon taivutuksia, jalkojen ja käsien kaaria, lihaksiaan venytellen. Lihasten notkeus säilyy ja mieli virkistyy, kun jokainen voi tehdä liikkeet oman vointinsa mukaan, välillä pienten naurunpyrähdysten säestämänä, tukevasti tuolilla istuen.

Aivot saavat myös oman jumppa-annoksensa, kun tupaisännän opastuksella perehdytään tietokoneen maailmaan. Tupaisäntä ja IT-tuki Tero Enojärvi opastaa henkilökohtaisesti, jos lähiön asukkaalla niin sanotusti menee sormi suuhun, kun oma kone ei tottelekaan käyttäjäänsä. Seuralla on myös omia tietokoneita tarvitsevien käyttöön.

- Aivojumppaa on myös bingo-tunnit, jotka edelleen vetävät väkeä tupaan. Ne ovat tuolijumpan ohella suosittuja tapaamistuokioita, kertoo Lähiöseuran johtokunnan jäsen Sisko Kekkonen iloisena. Hän ohjaa seuran vuosia toiminnassa ollutta vaatteiden korjausompelusoppea eli tuunausta. Hänen tehtävänään on perehdyttää uudet, työllistämistuella palkatut ompelijaa sekä tupaisäntää tehtäviinsä. Näihin tehtäviin saadaan henkilö pääsääntöisesti aina puoleksi vuodeksi kerrallaan. Tämän kevätkauden ompelukoneen ääressä on Halimeh-rouva, joka on ollut seuran toiminnassa mukana vuosia.

Yhdistyksenä Liipolan Lähiöseuratoiminut on toiminut 20 vuotta. Se on muuttanut pysyvään toimitilaan Liipolan seurakuntakeskuksen siipirakennukseen tammikuussa. Väliaikainen majapaikka asukastuvalla oli lähiön ostoskeskuksessa Toimelan tiloissa, mistä seuran toiminnot siirtyivät Ostoskatu 7:n seurakuntakeskukseen, joka remontoitiin pari vuotta sitten Liipolan kirjaston väliaikaisia tiloja varten.

- Liipolan Lähiöseura perustettiin jo 1996, mutta se rekisteröitiin vasta 2002, kertoo seuran monivuotinen puheenjohtaja Jouni Ikonen. Se toimi kolmea viime vuotta lukuun ottamatta Pihtikatu 1:n tilavissa alakerran tiloissa. Nyt seuran tiloissa on valoisa juttunurkka, jonka seinää komistaa vanha ryijy. Pitkän pöydän ääressä istuu perjantai-aamupäivän kävijöitä käsitöineen. Uusia, aktiivisia jäseniä seura kaipaa. Perimmäinen huonetila on omistettu käsityönäyttelylle.

Seura ja Launeen seurakunta sopivat viime vuonna nykyisten tilojen yhteiskäytöstä. Lähiöseura toimii päivällä ja seurakunnan toiminnoille jäävät illat. Seuraava suurempi yhteinen tapahtuma on lauantaina, huhtikuun 23. päivänä. Silloin on perinteinen Liipolan Mäkilähtö mäkiautoineen ja muine perinteisine tapahtumineen.

Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto