Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Skiffle
"Paskurin porukka Keriltä" on saanut keskelleen 90-vuotisjuhliaan viettäneen Irma Mäkisen (entisiä keriläisiä hänkin).
 

Kaikki soi!

Hankasalmen Kihveli-leirillä ja Wellamo-opiston kurssilla olleet keriläiset perustivat joulun alla skiffle-bändin, jonka työnimenä on "Paskurin porukka Keriltä". Perustamishankkeen primus motor oli Merja Krökki.

Paskurin porukan ensikeikka oli 30.1. Merjan äidin 90-vuotisjuhlissa. Innokas yleisö taputti kovasti bändin esityksille, vaikka pientä treenausta vielä tarvitaankin. Mutta elävä musiikki on elävää musiikkia, ja kaikkihan soi!

Skifflemusiikki valloitti 50-luvun brittinuorison. Soittimiksi kelpasivat pyykkilaudat, narubassot, kazoot ja erilaiset muut itse tehdyt instrumentit. Skifflesoittimia käyttivät myös esim. Beatles-, Shadows- ja BeeGees -yhtyeet. Beatles aloittikin The Quarrymen-nimisenä skiffle-bändinä.

Skifflemusiikki on sekoitus Folk-, Country & Western-, Gospel & Blues- sekä Irish-Folk -musiikista, ja sen katsotaan syntyneen 1900-luvun alussa. Perinteisten kappaleiden tekstit kertovat orjuudesta, vapautustaistelusta, uskonnosta, mutta myös arkielämän aiheista. 20- ja 30-luvuilla skifflemusiikki oli suosittua Amerikan kahvibaareissa ja jazz-klubeilla. Tämä musiikin laji on myöhemmin antanut vaikutteita monen rock-legendan tuotantoon.

Suomessa Werner Bros.-yhtye on tunnetuin skifflemusiikin esittäjä. Yhtyeen perustajat Jari ja Jouni Tuukkanen näyttelivät mm. Iskelmäprinssi-elokuvassa romupoikia , joiden käsissä kaikki soi. Werner Bros. on esiintynyt Afrikkaa myöten, ja yhtye on vieraillut myös Lahdessa. Kihveli soikoon-skifflemusiikin festivaali Hankasalmella on Werner Bros:in järjestämänä toteutettu jo 20 kertaa. Festivaalin yhteydessä on myös Kihveli-leiri, jossa on ollut kaikenikäisiä innokkaita leiriläisiä. Vuosi sitten Werner Bros-JariTuukkanen veti skiffle-kurssin Wellamo-opistossa.

Muita suomalaisia skifflemuusikoita ovat Eero ja Jussi Raittinen sekä Lasse Liemola, jonka levyttämät "Anna pois mun kitarain" ja "Diivaillen" ovat aitoa skiffleä.

KH

 


Ajankohtaista -arkisto