Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Hiihtämisestä pitää nauttia

Maailmassa numero 904. Kuka hän on ja mistä?
Hän on patoniittyläinen Risto Laurila, joka on aktiivisesti osallistunut pitkänmatkanhiihtoihin ja tämän arvostetun numeron hän on saavuttanut osallistumisestaan aktiivisesti pitkien matkojen hiihtoihin. 66-vuotiaan Laurilan harrastuksen piiriin on täydennystä luvassa reilun viikon kuluttua, kun hän matkaa Japanin Sapporoon, jossa hiihdetään Worldloppetin osakilpailu.

-En minä ole missään nimessä lähdössä kisailemaan, vaan tämä on puhtaasti harrastus. Olen ollut mukana näissä pitkänmatkan hiihdoissa vuodesta 1987 lähtien ja takana on 30 Finlandia-hiihtoa. Yhteensä olen käynyt Worldloppetiin kuuluvista 15 hiihdosta nautinnollisesti läpi 14, joten nyt on vihdoin Sapporon vuoro, sanoi Risto Laurila.

Laurila
Risto Laurilalle on kertynyt erilaisia mitaleja vuosien varrella

Finlandia-hiihdon kautta hän on harrastanut lajia todella aktiivisesti, mutta väliin on mahtunut myös ns. synkkiä jaksoja.
- Olen ollut perinteisen hiihdon kannalla, mutta hieman tappelua tuli siitä, että luistelutyyli tuli mukaan. Siinä tuli Finlandian suhteen muutama välivuosi, mutta innostuin uudelleen, Laurila kertoi.
Risto Laurila on tosi kova kuntourheilija, joka painottaa sitä, että hän harrastuksiensa vuoksi pitää terveyttään yllä.
Talvisin hän hiihtää ja kesä sujuu pyöräilyn ja soudun merkeissä.

Valkealasta aikanaan hiihtokipinän löytänyt Laurila kertoi lapsuusaikanaan hiihtäneen koulumatkat talviaikaan.
- Kilpailu-uraakin yritin Valkealan Roimassa eli nykyisessä Kajossa. Olen tyytyväinen hiihtoharrastuksestani, jonka aikanaan sain. Nykyisin hiihtokilometrejä minulle tulee noin 2000 vuodessa. Aikaahan tässä on, hän huokaisee.
- En ota tosissani, vaan ole todennut, että hitaasti kiirehditään, koska en tiedä milloin tässä kupsahtaa, Laurila ironisoi.

Risto Laurila ehtii harrastaa Patoniityn alueella myös sauvalenkkeilyä. 
- Perjantaisin on ohjelmassa tunnin lenkki, jonka jälkeen vielä 15 minuutin venytykset, jotka ohjaa Eija Remes. Meillä on koossa noin kymmenen henkilön aktiiviporukka, mutta lisää porukkaa olisi kiva saada.

Laurila korostaa, että Lahden kaupunki on hoitanut reitit hyvin. Hän hiihtää yleensä Patomäestä Venetsian kautta Nikkilään, josta reissu jatkuu Liipolan ja Saksalan kautta Kerille. Pienten ylimääräisten lenkkien kautta matkaa kertyy noin 30 kilometriä.
Moottoritien alikulut voisi hoitaa hiihtäjille ystävällisemmällä tavalla, Risto Laurila huomauttaa.


Harri Hulkko

 


Ajankohtaista -arkisto