Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 4.12.2015

PT

Suomi-neito pulassa?

Sunnuntaina nostamme Suomen siniristiliput taas salkoihin itsenäisyyspäivän kunniaksi. Suomi lähenee kovaa vauhtia 100 vuoden rajapyykkiä, sillä tänä vuonna Suomen valtio täyttää 98 vuotta. Itse olen elänyt Suomessa hieman yli puolet tuosta ajasta ja täytyy myöntää, että Suomi on ollut minulle todella hyvä maa kasvaa noina viitenäkymmenenä vuotena. Ilmainen terveydenhuolto on taannut minulle aina hyvän ja tarvittavan hoidon. Korkeatasoinen ja maailmalla erittäin arvostettu koulusysteemimme on nostanut sivistystasoni korkealle ihan ilmaiseksi. Suomalainen oikeusjärjestelmä on oikeudenmukainen ja poliisi luotettava.

Täällä olen vapaasti saanut ilmaista mielipiteeni ilman sensuuria ja pelkoa siitä, että mielipiteeni vuoksi minut vangittaisiin. Saan matkustaa milloin ja mihin tahansa ilman rajoituksia. Naiset ovat Suomessa tasa-arvoisia, ainakin huomattavasti tasa-arvoisempia kuin useimmissa maailman maissa. Suomalaiset on tunnettu maailmalla työtä pelkäämättömänä kansana, joka on vähäpuheinen, mutta rehti. Emme osaa small talkia, mutta kun suomalaisen kanssa ystävystyy, se ystävyys kestää eliniän.

Juuri tänä päivänä ja tällä hetkellä kaikki tuo edellä mainittu tuntuu pelkiltä korulauseilta ja sanahelinältä. Ainakin jos seuraa sosiaalista mediaa. Sosiaalisessa mediassa monet tuntuvat unohtaneen sen kaiken hyvän mitä ovat maaltaan saaneet. Unohtaneet sen, että Suomessa asiat ovat isossa kuvassa todella hyvin. Nuo kaikki alussa mainitsemani Suomen "edut" ovat edelleen olemassa. Hyvinvointivaltiomme on edelleen voimissaan. Suomen pienituloinen olisi monessa maailman maassa hyvin toimeentuleva ihminen.

Tähän päivään tuntuu kuuluvan se, että tuomme esiin usein vain negatiivisia asioita. Monen mielestä juuri nyt mikään ei tunnu maassamme olevan hyvin. Ja niitä syyllisiä maan huonoon tilaan kyllä löydetään helposti. Jotkut etsivät vikaa hallituksesta, EU:sta, pakolaisista, suvakeista ja työnantajista. Toisaalla taas syyllistetään oppositiota, työntekijöitä, rasisteja ja työmarkkinajärjestöjä. Onhan näitä.

En oikein ymmärrä miksi tänä päivänä niin monet suomalaiset ovat innoissaan kaivamassa taisteluhautoja ja rakentamassa syviä juopia suomalaisten keskuuteen. Ei näin pienen kansan kannattaisi keskenään tapella. Vielä 5 vuotta sitten olin varma, ettei Suomessa koskaan enää nähdä sisällissotaa, onhan meistä 100 vuodessa kasvanut kohtalaisen sivistynyt kansa. Nyt olen kuitenkin erittäin huolestunut maassamme vallitsevasta ilmapiiristä, jossa hakemalla haetaan erilaisia vastakkainasetteluja. Rikkaat vs. köyhät, vasemmisto vs. oikeisto, suvakit vs. rasistit jne. Erilaisia vastakkainasetteluja kyllä löytyy. Ja ikävä kyllä, löytyy myös ilmiselvää halua ratkaista asiat väkivallalla.

Nyt jos koskaan tarvitsemme malttia ja ymmärrystä. Ja ennen kaikkea taitoa kuunnella toista ihmistä. Asiat kun eivät koskaan ole mustavalkoisia. Tällä hetkellä huudamme niin kovaa toistemme ohi, että kuuntelulle ei jää sijaa. Jäitä hattuun ja hyvää itsenäisyyspäivää!

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset