Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Lahti blogi
 Näyttelyn ns. pääsalissa etusijalla Tonnin stiflat, seinillä Antti Sepposen Lahti-aiheisia kuvia

Kolmas Lahti blogi-näyttely:
Lahtelaisen rujouden ylistys

Facebookissa ja Instagramissa kulttimaineeseen noussut Lahti blogi avasi tällä viikolla Galleria OyOy:ssä jo kolmannen näyttelynsä. Näyttely on yhtä kotikutoinen ja lahtelainen, niin hyvässä kuin pahassakin, kuin itse varsinainen nettiblogikin. Lahti on rujo mesta ja siksi juuri niin tavattoman kaunis.

Siinä missä virallinen Lahti on ylpeä radiomastoista, Sibelius-talosta tai hiihtostadionista, on Lahti blogi omalla kummallisella tavallaan ylpeä nimenomaan meistä lahtelaisista ja siitä miten Lahti näyttäytyy mediassa eräänlaisena urpoilun ja rujouden Mekkana.
Lahessa ei hienostella, täällä sammutaan kadulle ja täällä saa helposti turpaansa. Arjen lahtelaiset pikkutaiteilijat jättävät jälkensä joka puolelle kaupunkia ja Lahti-blogi pitää huolen siitä, että nämä lahtelaisuuden sanansaattajat saavat varmasti näkyvyyttä yli kaupungin rajojen.

Näyttelystä löytyy Antti Sepposen hienoja valokuvia Lahesta ja lahtelaisista. Seinille on roiskittu Lahtea koskevia rötösuutisia ynnä muita joidenkin mielestä kenties outoja sattumuksia Lahesta lehtien ja netin palstoilta. Meille lahtelaisillehan ne ovat tuikitavallisia, jokapäiväisiä "häppeninkejä".

Neppinappi
Osuva nimi kuvalle: Neppinappiin meni (kuva Antti Sepponen)
 
Näyttelyn yhtenä vetonaulana ovat tänä vuonna "tonnin stiflat" -kengät, joihin on maalattu Torven legendaarinen ovimies Jarttu. Tonnin stiflat tietenkin siksi, että kenkien myyntihinta on tuhat euroa.

Vuonna 2011 perustetun Lahtiblogin takana on kolme taidealan opiskelijaa. Instagramissa Lahti-blogia seuraa noin 5600 käyttäjää, Facebookissa yli 4000. Tänä päivänä suurimman osan blogin materiaalista toimittavat lukijat ja seuraajat.

Niin ja aiheet tulevat suoraan meiltä lahtelaisilta, meidän omasta elämästämme, halusimmepa sitä tai emme. Se tietää sitä, että Lahti blogi jatkaa vahvasti kohti tulevaisuutta. Hassut jutut ja otsikot Lahesta eivät tule ihan heti loppumaan...

-Pete Salomaa-


INFO: Lahtiblogi 3.0 -näyttely Galleria OyOy:ssä (Päijänteenkatu 3) avoinna 5.9. asti. 
Arkisin 15-21, viikonloppuisin 13-21. Ei pääsymaksua.

 

 


Ajankohtaista -arkisto