Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 22.5.2015

PT

Viikkokatsaus

Uutistahti on tänä päivänä todella hektinen. Varsinkin netissä uutisia pukkaa ilmoille hurjaa vauhtia, jopa sellaista vauhtia, että parin tunnin ikäinen uutinen tuntuu jo vanhalta jutulta. Eri asia on tietenkin se, kuinka tärkeitä uutisia tuo loppumaton uutisvirta sitten pitää sisällään.

Kurkataanpa hieman, mitä tämä viikko on pitänyt sisällään uutisten saralla. Kaksi eniten otsikoita kerännyttä uutista ovat Toimi Kankaanniemen seksiviestit sekä Pertti Kurikan Nimipäivien taival euroviisuissa. Kolmosena tulee jo useampana viikkona framilla olleet hallitusneuvottelut. Näistä kolmesta aiheesta on otsikoita revitty viime päivinä huikea määrä.

Kankaanniemestä on ihmetelty, kuinka on mahdollista, että vakaan kristillisen taustan omaava mies lähettelee seksiviestejä ympäriinsä. Kieltämättä maukas tapaus medialle, kun vielä 90-luvulla kyseinen herra halusi lopettaa puhelimien seksilinjat. Pata kattilaa soimaa, vai miten se nyt menikään?

Pertti Kurikasta bändeineen on kirjoitettu metreittäin juttuja ja tässä asiassa on kunnostautunut myös ulkomainen media. Eikä tässäkään tapauksessa mikään ihme. Jos euroviisujen pinkinvärisen bling-blingin keskelle lyödään suomalainen kehitysvammaisten punk-bändi karjumaan "Aina mun pitää", niin on selvä, että otsikoita syntyy. Nyt kun bändi ei päässyt finaaliin, on tietenkin kissojen ja koirien kanssa etsitty syitä moiseen; Eurooppa ei ollut valmis, itäblokin maat boikotoivat, väärä semifinaali, kehitysvammaisten hyväksikäyttöä jne. Joku on esittänyt syyksi huonoon menestykseen jopa sen, että itse kappale oli huono, mutta siihenhän me suomalaiset emme tietenkään usko. Sitä paitsi, mitä väliä, vaikkei voittoa tullutkaan.
Ehkäpä kyse olikin jostain hieman isommasta ja arvokkaammasta asiasta kuin pelkästä laulukilpailun voitosta? Jonkun pitää aina avata ovi ensimmäisenä ja tällä kertaa se oli pieni ja sisukas Suomi. Hyvä Suomi ja PKN!

Entäpä sitten Lahti? Lahden isoin uutinen tällä viikolla koski politiikkaa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen kertoi vetäytyvänsä politiikasta. Itse asiassa kyseessä ei ole sittenkään niin yllättävä uutinen kuin aluksi ajattelin. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan työt olisivat joka tapauksessa olleet ohi vuodenvaihteessa ja takana sen lisäksi epäonnistuneet vaalit, joihin mies satsasi tosissaan. Pettymys oli ymmärrettävästi kova. Lisäksi jatkuva kissanhännänveto politiikassa sekä ilkeät viestit ja selkäänpuukotukset masensivat miehen mielen. Viljanen muuttaa kuulemma Asikkalaan kanafarmariksi. Tässä kohtaa pelästyin itsekin. Sieltähän James Hirvisaari juuri ilmoitti muuttavansa pois. Olisiko tässä laskettava 1+1? Vaihtokauppa Lahden ja Asikkalan välillä? No, ei onneksi, joten vitsit sikseen.

Mitenköhän minusta tuntuu, ettei Viljanen ole vielä viimeistä sanaansa politiikassa sanonut? Ikääkään ei vielä ihan kauheasti ole. Näinköhän mies pysyy poissa politiikasta seuraavat kolme ja puoli vuotta ja juuri seuraavien eduskuntavaalien alla kokoomus kaivaa Ilkan naftaliinistä. Kun on poissa päivän politiikasta, ei tee virheitä eikä ärsytä ketään. Vaaleihin vaadittava noste syntyy kuin itsestään. Vanha kikka, jota on politiikassa käytetty monesti. Sitä odotellessa kaikkea hyvää Ilkalle uuteen elämänvaiheeseen sinne Asikkalaan.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset