Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

jo on aikoihin eletty.kun nimi paperiin laitetaan.kun yöpuulle mennään naisen kanssa.mitä tästä seuraa jos tämä kehitys vielä jatkuu. 18.12.2017 09:16
ILo Herrassa on meidän ilomme ja myös terveys ja kiitos mieli ja näin ilo kasvaa aina armon kanssa ja voittaa ja me rakastamme seurata Jeesusta ja olla pelastettu hänen verensä kautta ,ei muuta tietä ,kiitos ja siunausta,Keijo södertälje 16.12.2017 14:34
joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 22.5.2015

PT

Viikkokatsaus

Uutistahti on tänä päivänä todella hektinen. Varsinkin netissä uutisia pukkaa ilmoille hurjaa vauhtia, jopa sellaista vauhtia, että parin tunnin ikäinen uutinen tuntuu jo vanhalta jutulta. Eri asia on tietenkin se, kuinka tärkeitä uutisia tuo loppumaton uutisvirta sitten pitää sisällään.

Kurkataanpa hieman, mitä tämä viikko on pitänyt sisällään uutisten saralla. Kaksi eniten otsikoita kerännyttä uutista ovat Toimi Kankaanniemen seksiviestit sekä Pertti Kurikan Nimipäivien taival euroviisuissa. Kolmosena tulee jo useampana viikkona framilla olleet hallitusneuvottelut. Näistä kolmesta aiheesta on otsikoita revitty viime päivinä huikea määrä.

Kankaanniemestä on ihmetelty, kuinka on mahdollista, että vakaan kristillisen taustan omaava mies lähettelee seksiviestejä ympäriinsä. Kieltämättä maukas tapaus medialle, kun vielä 90-luvulla kyseinen herra halusi lopettaa puhelimien seksilinjat. Pata kattilaa soimaa, vai miten se nyt menikään?

Pertti Kurikasta bändeineen on kirjoitettu metreittäin juttuja ja tässä asiassa on kunnostautunut myös ulkomainen media. Eikä tässäkään tapauksessa mikään ihme. Jos euroviisujen pinkinvärisen bling-blingin keskelle lyödään suomalainen kehitysvammaisten punk-bändi karjumaan "Aina mun pitää", niin on selvä, että otsikoita syntyy. Nyt kun bändi ei päässyt finaaliin, on tietenkin kissojen ja koirien kanssa etsitty syitä moiseen; Eurooppa ei ollut valmis, itäblokin maat boikotoivat, väärä semifinaali, kehitysvammaisten hyväksikäyttöä jne. Joku on esittänyt syyksi huonoon menestykseen jopa sen, että itse kappale oli huono, mutta siihenhän me suomalaiset emme tietenkään usko. Sitä paitsi, mitä väliä, vaikkei voittoa tullutkaan.
Ehkäpä kyse olikin jostain hieman isommasta ja arvokkaammasta asiasta kuin pelkästä laulukilpailun voitosta? Jonkun pitää aina avata ovi ensimmäisenä ja tällä kertaa se oli pieni ja sisukas Suomi. Hyvä Suomi ja PKN!

Entäpä sitten Lahti? Lahden isoin uutinen tällä viikolla koski politiikkaa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen kertoi vetäytyvänsä politiikasta. Itse asiassa kyseessä ei ole sittenkään niin yllättävä uutinen kuin aluksi ajattelin. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan työt olisivat joka tapauksessa olleet ohi vuodenvaihteessa ja takana sen lisäksi epäonnistuneet vaalit, joihin mies satsasi tosissaan. Pettymys oli ymmärrettävästi kova. Lisäksi jatkuva kissanhännänveto politiikassa sekä ilkeät viestit ja selkäänpuukotukset masensivat miehen mielen. Viljanen muuttaa kuulemma Asikkalaan kanafarmariksi. Tässä kohtaa pelästyin itsekin. Sieltähän James Hirvisaari juuri ilmoitti muuttavansa pois. Olisiko tässä laskettava 1+1? Vaihtokauppa Lahden ja Asikkalan välillä? No, ei onneksi, joten vitsit sikseen.

Mitenköhän minusta tuntuu, ettei Viljanen ole vielä viimeistä sanaansa politiikassa sanonut? Ikääkään ei vielä ihan kauheasti ole. Näinköhän mies pysyy poissa politiikasta seuraavat kolme ja puoli vuotta ja juuri seuraavien eduskuntavaalien alla kokoomus kaivaa Ilkan naftaliinistä. Kun on poissa päivän politiikasta, ei tee virheitä eikä ärsytä ketään. Vaaleihin vaadittava noste syntyy kuin itsestään. Vanha kikka, jota on politiikassa käytetty monesti. Sitä odotellessa kaikkea hyvää Ilkalle uuteen elämänvaiheeseen sinne Asikkalaan.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset