Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 27.3.2015

PT

Lahtelainen kansanedustaja - katoava luonnonvara?

Tällä hetkellä eduskunnassa istuu lahtelaisia kansanedustajia tasan kaksi kappaletta, demareiden Mika Kari ja Jouko Skinnari. Saman verran kansanedustajia löytyy mm. naapurikunnastamme Hollolasta, joka on huomattavasti pienempi kunta väkiluvultaan kuin Lahti.

Jostain kumman syystä lahtelaiset äänestäjät eivät ole vuosien varrella juurikaan innostuneet lahtelaisista ehdokkaista. Kovin usein lahtelaisten äänet tuntuvat puolueesta riippumatta lipuvan Hämeenlinnan, Forssan tai Hollolan suuntaan. En tiedä onko kyseessä perilahtelainen ajattelutapa siitä, ettei täältä kunnon osaajia löydy, kun kaupunginkin asiat ovat niin huonosti vai eivätkö lahtelaiset ehdokkaat sitten ole osanneet itseään riittävän hyvin markkinoida?

Toinen huomionarvoisa seikka on se, että aika usein puolueiden Hämeen vaalipiirin "päämajat" sijaitsevat juurikin Hämeenlinnassa, jolloin toimistonkin suurin apu taitaa suuntautua enemmän kantahämäläisiin ehdokkaisiin.

Eipä siis ihme, että Lahden alueen hankkeet junnaavat paikallaan vuodesta toiseen ja pienempien maakuntien hankkeet painelevat ohi vasemmalta ja oikealta. Totta kai kansanedustajien ykkösprioriteetti kohdistuu oman kunnan auttamiseen. Hämeenlinnalainen kansanedustaja ajaa Hämeenlinnan etua, näinhän se menee. Tällä hetkellä Lahdella ei tälläistä etua eduskunnassa ole.

Tulevissa vaaleissa asiaan on jälleen mahdollista saada muutos. Tällä hetkellä asetelmat vaikuttavat siltä, että kaikki neljä suurta puoluetta saattavat saada Hämeestä kolme kansanedustajaa, sen verran lähellä toisiaan puolueet vaalipiirissä ovat.

Varsinkin demareissa on tiedossa iso äänten uusjako, kun Johannes Koskinen ja Jouko Skinnari jättävät paikkansa eduskunnassa. Jaossa on peräti 13 000 ääntä, joista tapellaan varmasti tiukasti loppuun asti. Myös James Hirvisaaren (muutos 2011) siirtyminen Uudellemaalle jättää orvoksi liki 5500 ääntä. Näille äänille löytyy varmasti halukkaita ottajia varsinkin perussuomalaisten leirissä.

Eikä voida unohtaa myöskään niitä pienempiä puolueita. Kristilliset ja vasemmistoliitto yrittävät pitää kiinni kynsin hampain edustajapaikoistaan. Takana kärkyy vihreät menetettyä paikkaansa takaisin.

Se on varmaa, että Hämeen vaalipiirin viimeiset paikat ratkaistaan pienillä eroilla, joten jokainen ääni ratkaisee. Odotan jo nyt mielenkiinnolla tulosiltaa ja sitä, joko tällä kertaa lahtelaiset äänestäisivät nimenomaan omia, lahtelaisia ehdokkaita. Kyllä täältä Lahdestakin niitä hyviä osaajia eduskuntaan löytyy ihan puolueesta riippumatta. Nyt olisi hyvä aika olla itsekkäästi Lahti-keskeinen.

 

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 

 


Pääkirjoitukset