Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 20.2.2015

PT

Torin liiketilaan varaosaliike?

Lahden kaupunki on hakenut yrittäjää avoimella haulla torin uuteen yritystilaan. Ns. torin kopista on ollut paljon kissanhännänvetoa suuntaan jos toiseenkin ja ihan koko ajan ei ole ollut selvillä sekään, mihin kaikkeen toimintaan tuo kyseinen tila venyy.

Täytyy kuitenkin hieman kummastella lahtelaisia yrittäjiä. Tarjolla oli kauppapaikka Lahden parhaalla paikalla eli Lahden torilla, joka uudistettuna avataan huhtikuussa. Hakemuksia tuli kokonaista kolme kappaletta. Kyllä, luitte oikein; kolme kappaletta. Kertooko tämä jotain keskustan vetovoimasta vai siitä, että tila ei oikein sovellu kunnolla mihinkään toimintaan vai onko vuokrapyyntö (minimi 1500 €/kk) sittenkin liikaa?

Nämä kolme uskaliasta yrittäjää, jotka tilaa hakevat ovat Lahden Rakuuna Oy, Helenan kotileipomo ja Autohuolto Car-Pro Oy. Kyseessä on siis kaksi kahvila/nakkikioski- yrittäjää sekä yksi autonvaraosaliike. Näistä kolmesta arviointiryhmä tekee esityksen valittavasta yrityksestä tekniselle lautakunnalle maaliskuun alussa. Laatuarvioinnin perusteena ovat sisältö, yhteistyö tori-isännän kanssa, ulkoasu ja kaupunki-infon järjestäminen.

Eniten itseäni kummastuttaa tuo varaosaliikkeen hakemus. Osoittaa tietysti yritykseltä melkoista pokkaa hakea yritystilaa torilta, eikä heidän hakemuksensa mitenkään kiellettyäkään ole. En vaan muista koskaan missään päin maailmaa törmänneeni varaosaliikkeeseen kaupungin torilla. En sitten tiedä, olisiko se hyväkin idea. Onhan torin alla 600 autoa parkissa, jotka saattaisivat tarvita milloin mitäkin varaosaa. Toisaalta voin jo nähdä iltapäivälehtien otsikot, jos valinta osuisi tähän varaosaliikkeeseen. Ehkäpä Lahden maine Suomen suurimpana junttilana saattaisi jopa kasvaa, tiedä häntä.

Jäljelle jää siis kaksi torikaupan veteraania. Rakuuna Oy:n hakemus aiheuttaa varmasti arviointiryhmässä ja teknisessä lautakunnassa pahoinvointia, onhan omistaja Salonen käynyt oikeutta kaupunkia vastaan torilta häätämisestään jo jonkin aikaa. Jos Salosen nakkaria ei valita, voi kaupunki varautua jo seuraavaan oikeudenkäyntiin, se lienee varmaa. Oikeudenkäynnnin välttääkseen kaupunki voi kyllä valita Salosenkin nakkarin, jos vain Salosella on vielä tarpeeksi kavereita kaupungin johtavilla palleilla. Se jää nähtäväksi.

Näin jäljelle jää mielestäni vain yksi mahdollinen vaihtoehto: Helenan kotileipomo. Niinhän se on, että kyllähän Lahen torilla pitää tuoretta piirakkaa olla tarjolla.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi


Pääkirjoitukset