Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 20.2.2015

PT

Torin liiketilaan varaosaliike?

Lahden kaupunki on hakenut yrittäjää avoimella haulla torin uuteen yritystilaan. Ns. torin kopista on ollut paljon kissanhännänvetoa suuntaan jos toiseenkin ja ihan koko ajan ei ole ollut selvillä sekään, mihin kaikkeen toimintaan tuo kyseinen tila venyy.

Täytyy kuitenkin hieman kummastella lahtelaisia yrittäjiä. Tarjolla oli kauppapaikka Lahden parhaalla paikalla eli Lahden torilla, joka uudistettuna avataan huhtikuussa. Hakemuksia tuli kokonaista kolme kappaletta. Kyllä, luitte oikein; kolme kappaletta. Kertooko tämä jotain keskustan vetovoimasta vai siitä, että tila ei oikein sovellu kunnolla mihinkään toimintaan vai onko vuokrapyyntö (minimi 1500 €/kk) sittenkin liikaa?

Nämä kolme uskaliasta yrittäjää, jotka tilaa hakevat ovat Lahden Rakuuna Oy, Helenan kotileipomo ja Autohuolto Car-Pro Oy. Kyseessä on siis kaksi kahvila/nakkikioski- yrittäjää sekä yksi autonvaraosaliike. Näistä kolmesta arviointiryhmä tekee esityksen valittavasta yrityksestä tekniselle lautakunnalle maaliskuun alussa. Laatuarvioinnin perusteena ovat sisältö, yhteistyö tori-isännän kanssa, ulkoasu ja kaupunki-infon järjestäminen.

Eniten itseäni kummastuttaa tuo varaosaliikkeen hakemus. Osoittaa tietysti yritykseltä melkoista pokkaa hakea yritystilaa torilta, eikä heidän hakemuksensa mitenkään kiellettyäkään ole. En vaan muista koskaan missään päin maailmaa törmänneeni varaosaliikkeeseen kaupungin torilla. En sitten tiedä, olisiko se hyväkin idea. Onhan torin alla 600 autoa parkissa, jotka saattaisivat tarvita milloin mitäkin varaosaa. Toisaalta voin jo nähdä iltapäivälehtien otsikot, jos valinta osuisi tähän varaosaliikkeeseen. Ehkäpä Lahden maine Suomen suurimpana junttilana saattaisi jopa kasvaa, tiedä häntä.

Jäljelle jää siis kaksi torikaupan veteraania. Rakuuna Oy:n hakemus aiheuttaa varmasti arviointiryhmässä ja teknisessä lautakunnassa pahoinvointia, onhan omistaja Salonen käynyt oikeutta kaupunkia vastaan torilta häätämisestään jo jonkin aikaa. Jos Salosen nakkaria ei valita, voi kaupunki varautua jo seuraavaan oikeudenkäyntiin, se lienee varmaa. Oikeudenkäynnnin välttääkseen kaupunki voi kyllä valita Salosenkin nakkarin, jos vain Salosella on vielä tarpeeksi kavereita kaupungin johtavilla palleilla. Se jää nähtäväksi.

Näin jäljelle jää mielestäni vain yksi mahdollinen vaihtoehto: Helenan kotileipomo. Niinhän se on, että kyllähän Lahen torilla pitää tuoretta piirakkaa olla tarjolla.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi


Pääkirjoitukset