Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 6.2.2015

PT

Lehmänpaskan hajua valtuustossa?

Lahden valtuuston oma räyhähenki, perussuomalaisten Kalle Aaltonen on pelästyttänyt kaupungin virkamiehet. Eikä ihme, onhan Aaltonen kovin suorapuheinen ja ihan fyysisestikin iso mies. Aaltonen on tällä kertaa nostanut esiin keskustelun torin uudesta kahvilatilasta eräänlaisena "korruptiokoppina". Virkamiehet ovat tämän kokeneet korruptiosyytöksenä ja soppahan on sillä valmis. Samalla on kahvila-alalla työskentelevän Aaltosen jääviys asetettu kyseenalaiseksi asian tiimoilta. Aaltosen tavat ja puheet ovat olleet koko valtuustoajan kovin suoria ja herättäneet keskustelua. Maakuntalehden mukaan mm. Aaltosen kielenkäytöstä on huomautettu valtuuston kokouksissa ja lautakunnan kokouksissa meno on ollut vieläkin railakkaampaa.

Itse en pidä lainkaan pahana asiana sitä, että joku hieman herättelee virkamiehiä ja poliitikkoja, vaikka hieman rajummillakin otteilla ja sanankäänteillä. Sen verran paljon kuiskitaan toreilla ja kahvipöytäkeskusteluissa siitä, kuinka salamyhkäisesti asioita hoidetaan Lahti-kaupungissa.

Tämä Aaltosen, hieman rankempi tyyli on yksi keino saada päätöksenteosta entistä läpinäkyvämpää ja uskottavampaa. Sitä onko se poliittisesti korrektia ja hyvien tapojen mukaista, voidaan olla montaa mieltä. Joku voisi puhua jopa populismista. Joskus tarkoitus voi pyhittää keinot, joskus taas saatetaan mennä jopa liiallisuuksiin, varsinkin jos joku virkamies kokee väitteet henkilöön meneväksi vainoksi. Joka tapauksessa Aaltonen venyttää valtuutetun sovinnaista roolia omalta osaltaan uusiin mittoihin ja onkin mielenkiintoista nähdä minkälaisia tuloksia sillä saavutetaan.

Aaltonen toi sosiaalisessa mediassa esiin myös sen, että lahtelaisten valtuutettujen keskuudessa olisi puhuttu lehmänpaskan hajun tunkeutumisesta Lahden valtuustosaliin, kun Nastolan valtuutetut liittyvät mukaan ensi vuoden alussa. Jos näin todella on sanottu, täytyy kyseenalaistaa joidenkin valtuutettujen tilanne- tai huumorintaju. Mielestäni Lahden valtuustossa ei ole ensimmäistäkään henkilöä, jolla olisi varaa puhua halveksuvasti navetanhajusta. Yhtä lailla lahtelaiset ovat maalaisjuntteja siinä missä nastolalaisetkin, jos asiaa katsotaan vaikkapa helsinkiläisin silmin. Ei tämä Lahti nyt sentään niin iso City ole, että yhdelläkään lahtelaisvaltuutetulla olisi varaa aliarvioida nastolalaisvaltuutettuja.

Jotain perää näissä jutuissa varmasti on, sillä vihjailuja lahtelaispäättäjien ylimielisyydestä on kuulunut mm. Hollolan valtuutettujen suunnasta jo jonkin aikaa. Yhteistyöhön pyrkivän poliitikon pahin moka on ylimielisyys. Se voi helposti muuttaa lupaavasti kytevän yhteistyön leiskuvaksi vihanpidoksi, mikä ei käsittääkseni ole päämääränä kovin hyvä. Nähtävästi joidenkin muidenkin kuin Aaltosen olisi syytä tarkistaa ajatusmaailmaansa ja käytöstään. Aaltonen sentään puhuu asiansa suoraan päin naamaa, ei selän takana. Sitä on syytä arvostaa.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset