Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 31.10.2014

PT

Etelä-Lahti taistelee

Etelä-lahtelaisille riittää näinä aikoina paljon taisteltavaa. Rakasta lähikirjastoamme ollaan kovaa vauhtia lakkauttamassa ja taistelu sen säilymisestä on parhaillaan käynnissä. Asia kiinnostaa alueen asukkaita ja huoli on ymmärrettävästi kova. Niinpä Launeen omakotiyhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuus keräsikin tiistaina salin täydeltä väkeä kirjastolle kuulemaan päättäjiä asian tiimoilta.

Se ei yllätä, että kaupunginjohtaja Myllyvirta ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Viljanen loistivat tilaisuudessa poissaolollaan. Kaupunkilaisille tälläinen välinpitämättömyys antaa kovin ylimielisen kuvan edellämainituista päättäjistä. Eikö omia päätöksiä pystytä, haluta tai uskalleta perustella yleisön edessä? Vaikuttaa kovin munattomalta touhulta, jos minulta kysytään. Lähikirjastojen kohtalosta tehdään päätöksiä marraskuun loppupuolella. Siihen asti kaupunkilaisilla on aikaa vakuuttaa päättäjät siitä, ettei lähikirjastojen lakkautus ole vaihtoehto.

Toinen asia, jolla etelälahtelaisia on koeteltu jo vuosikausia, on valtatie 12 Launeen linjaus, joka on julistettu jo moneen kertaan ja monella suulla ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi. Tällä viikolla lehdessämme alkaa kolmiosainen haastattelusarja, jossa käydään läpi tätä VT 12-asiaa kolmen eri osa-alueen kautta tarkasteltuna. Osiot koskevat liikennettä, pohjavesiä ja politiikkaa. Launeen linjauksen "ylivertaisuus" kulminoituu mitä suuremmissa määrin juuri näihin kolmeen seikkaan.

Ovatko perustelut riittävät ja kestävätkö ne päivänvaloa? Paljonko Lahden läpiajavaa liikennettä todellisuudessa on ja kuinka paljon VT 12 palvelee sisäistä liikennettä? Onko VT 12 oikea uhka pohjavesille? Miksi päättäjät "hirttäytyvät" Launeen linjaukseen? Juttusarjassamme käymme läpi näitä asioita ja yrittämme samalla tuoda esille joitakin vaihtoehtoisia näkemyksiä asian tiimoilta. Näkemyksiä, joita kenties ei ole aikaisemmin kuultu tai sitten niistä on tarkoituksellisesti vaiettu.
 Niin kauan kuin tien rakentamiselle ei ole myönnetty rahoitusta valtion taholta, on syytä keskustella eri vaihtoehdoista vai onko lahtelaisille päättäjille aivan sama käytetäänkö tiehen 150 vai 300 miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa?

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset