Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 31.10.2014

PT

Etelä-Lahti taistelee

Etelä-lahtelaisille riittää näinä aikoina paljon taisteltavaa. Rakasta lähikirjastoamme ollaan kovaa vauhtia lakkauttamassa ja taistelu sen säilymisestä on parhaillaan käynnissä. Asia kiinnostaa alueen asukkaita ja huoli on ymmärrettävästi kova. Niinpä Launeen omakotiyhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuus keräsikin tiistaina salin täydeltä väkeä kirjastolle kuulemaan päättäjiä asian tiimoilta.

Se ei yllätä, että kaupunginjohtaja Myllyvirta ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Viljanen loistivat tilaisuudessa poissaolollaan. Kaupunkilaisille tälläinen välinpitämättömyys antaa kovin ylimielisen kuvan edellämainituista päättäjistä. Eikö omia päätöksiä pystytä, haluta tai uskalleta perustella yleisön edessä? Vaikuttaa kovin munattomalta touhulta, jos minulta kysytään. Lähikirjastojen kohtalosta tehdään päätöksiä marraskuun loppupuolella. Siihen asti kaupunkilaisilla on aikaa vakuuttaa päättäjät siitä, ettei lähikirjastojen lakkautus ole vaihtoehto.

Toinen asia, jolla etelälahtelaisia on koeteltu jo vuosikausia, on valtatie 12 Launeen linjaus, joka on julistettu jo moneen kertaan ja monella suulla ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi. Tällä viikolla lehdessämme alkaa kolmiosainen haastattelusarja, jossa käydään läpi tätä VT 12-asiaa kolmen eri osa-alueen kautta tarkasteltuna. Osiot koskevat liikennettä, pohjavesiä ja politiikkaa. Launeen linjauksen "ylivertaisuus" kulminoituu mitä suuremmissa määrin juuri näihin kolmeen seikkaan.

Ovatko perustelut riittävät ja kestävätkö ne päivänvaloa? Paljonko Lahden läpiajavaa liikennettä todellisuudessa on ja kuinka paljon VT 12 palvelee sisäistä liikennettä? Onko VT 12 oikea uhka pohjavesille? Miksi päättäjät "hirttäytyvät" Launeen linjaukseen? Juttusarjassamme käymme läpi näitä asioita ja yrittämme samalla tuoda esille joitakin vaihtoehtoisia näkemyksiä asian tiimoilta. Näkemyksiä, joita kenties ei ole aikaisemmin kuultu tai sitten niistä on tarkoituksellisesti vaiettu.
 Niin kauan kuin tien rakentamiselle ei ole myönnetty rahoitusta valtion taholta, on syytä keskustella eri vaihtoehdoista vai onko lahtelaisille päättäjille aivan sama käytetäänkö tiehen 150 vai 300 miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa?

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset