Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 1.8.2014

PT

Kesäuutisia

Kesälomamme aikana on taas sattunut ja tapahtunut, niin meillä kuin muuallakin. Kerrataanpa ensin tapahtumia muualta. Kriisi Ukrainassa kiristyy. Joku yltiöinnokas ohjustenammuskelija pudotti vahingossa matkustajakoneen ja kolmisensataa siviiliä kuoli. Tästä huolimatta taistelut Itä-Ukrainassa jatkuvat ja kuolonuhrien määrä jatkaa kasvamistaan päivästä toiseen. Tilanne on erittäin tulenarka koko Ukrainan alueella ja EU/USA ovatkin nyt koventaneet talouspakotteita Venäjää kohtaan eli tällä hetkellä suurvallat kalisuttelevat sapeleitaan todella huolestuttavaan tahtiin. Haluaako Putin Neuvostoliiton mahdin takaisin? Mitä tekee USA?

Hieman etelämmässä sotiminen Syyriassa jatkuu entistä karmaisevampana ja kuolleiden lukumäärä nousee. Kriisi on vaarassa levitä totaalisesti käsiin ja koko Lähi-itä on kuin ruutitynnyri, joka odottaa sitä viimeistä kipinää. Siinä hieman niitä tärkeimpiä ulkomaiden kesäkuulumisia.

Minkähänlaista kriisiä täällä Suomessa on kesän aikana pukannut esiin? Tutkitaanpa.
No, pääministeri Stubb on lomaltaan twiittaillut vain omasta triathlon-kilpailustaan unohtaen kokonaan Ukrainan tapahtumat. Mietittäväksi jää se, tarviiko ulkopoliittisia kannanottoja yleensäkään julkaista Twitterissä vai tulisiko ne jättää ihan suosiolla ns. oikeisiin medioihin, joita ovat mm. lehdet, TV ja radio. Ken tietää, kertokoon.

Rap-artisti Musta Barbaari ja hevilegenda Megadeth ovat pullistelleet lihaksiaan häiritsemällä toistensa keikkoja kumpikin omaan omituiseen tapaansa. Tämä taas on herättänyt myrskyn sosiaalisessa mediassa, jossa on ihan yllättäen tullut esiin sellainen seikka, että osa suomalaisistahan taitaa olla rasisteja. Puhumattakaan siitä millaisen arven tämä eripura jättääkään räppäreiden ja hevareiden suhteisiin. Tämän kriisin voittaja on ehdottomasti Musta Barbaari, jonka olemassaolosta ei kukaan tiennyt ennen tätä uskomatonta tapahtumaketjua. Nyt saavutetulla julkisuudella räppäri voi kirjoittaa jo omaelämänkertansa ja seuraava levy myynee varmasti kultaa.

Yksi kesän lempiaihe on tietenkin heinikossa vaanivat punkit. Joka kesä niistäkin löytyy uusi, entistä tappavampi lajike.

Suurimmat kriisit, ainakin jos laskemme lööppien määriä iltapäivälehdissä, ovat kuitenkin aiheutuneet säästä. Kesäkuussa oli vuosisadan kylmin kesä ja nyt sitten heinäkuun lopussa pukkaa jo ennätyssuperhelteitä. Koskaan ei ole suomalaisen hyvä olla. Milloin on liian kylmä, milloin taas liian kuuma. Joskus taitaa olla olla jopa liian sopiva sää. Välillä olemme saaneet vaivoiksemme super-megaisoja rakeita ja tietenkään ei voi sivuuttaa ukkosmyrskyjä, joista jokaisesta tulee ilmoittaa lööpeissä erikseen.

Niin että sellaisia kriisejä meillä päin. Loppukaneettina voisin todeta, että kyllä meillä taitaa täällä Suomessa asiat pääosin olla sittenkin aika hyvin, joten koitetaan vaan kestää. Kyllä se siitä sanoi Manukin jo aikoinaan.


Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset