Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 27.6.2014

PT

Lomille lomps!

Elämme taas sitä aikaa kesästä, kun sosiaalinen media täyttyy lomille lomps- päivityksistä. Ai että ärsyttää! No ei minua ärsytä, mutta niitä se tietysti ärsyttää, joiden loma on jo onnellisesti ohi. Tai onnellisesti ja onnellisesti, jos onnena pitää sateista ja koleaa keliä sekä sitä, että saa uida 14-asteisessa järvivedessä. Tänä kesänä ei sää todellakaan ole suosinut meitä suomalaisia. Toukokuussa koettiin muutamia mukavia hellepäiviä, jotka nostivat odotuksia kuumasta kesästä, mutta sen jälkeen alkoikin kylmä sääjakso ja voi niitä joiden loma ajoittui kesäkuulle. No, eihän loma ihan pelkästä säästä kiinni ole, mutta kyllähän vaikkapa kesämökillä puuhailu on keskimäärin mukavampaa aurinkoisessa ja lämpimässä kelissä kuin raekuurossa seisten. Toisaalta jalkapallon MM-kisojen seuraaminen kotisohvalla on onnistunut loistavasti ilman tunnontuskia siitä, että pitäisi puuhailla ulkona.

No nyt kuitenkin heinäkuussa lomansa aloitteleville on jo annettu vähän toivoa paremmasta kelistä. Ainakin amerikkalainen sääpalvelu lupaa normaalia kuumempaa säätä loppukesäksi aina syyskuuhun asti. Ja jos ihan amerikkalainen näin väittää, niin pakkohan se on uskoa. Josko sitä heinäkuussa uskaltaisi uimaan ilman märkäpukua tai saunan ihanasti lämmittävää löylyä?

Myös meillä Omalähiössä lähdetään nyt lomille. Itse ajattelin uhmata kesäsäätä ja viettää pääosan lomasta mökillä grilli ja sauna kuumana. Tietenkin alkulomaan täytyy mahduttaa MM-jalkapallo, joten toivotaan niitä kuumia säitä vasta finaalin jälkeen.
Niille joita kummastuttaa tuo otsikon sanonta lienee paikallaan pieni "meriselitys":
Lomps, lompsis, lops = leikillisiä komentoja lomalle lähdettäessä. Juontaa juurensa Suomen armeijan viralliseen lomille mars -ilmaisuun. Sinne siis!
Palataan astialle elokuun ensimmäinen.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset