Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Lippuairue

Kokoomuksen puoluekokous Sibeliustalossa

Lahti ja Sibeliustalo natisi liitoksistaan kun arviolta noin 1700 vierasta tuppautui kokouspaikalle viikonlopun puoluekokoukseen. Äänivaltaisia kokousedustajia oli 849, mutta kun tämän lisäksi lasketaan median edustajat, tarkkailijat ja talkooväki liikkuu arviot noissa lukemissa.

Lahden satama ja Sibeliustalo tarjosivat kokoomusväelle erinomaiset kokous puitteet ja Lahti paistatteli oikeutetusti koko Suomen median keskipisteenä. Tämän kaltainen julkisuus on parasta mahdollista mainosta Lahdelle kongressi- ja kokouskaupunkina. Kokouksia kun pidetään läpi vuoden, toisin kuin Salpausselän kisoja tai muita talviurheilulajeja, niiden merkitystä Lahdelle yhtään väheksymättä.

Puitteet ovat tärkeä osa tapahtumaa, mutta kyllähän Kokoomus ja sen äärimmilleen kiihkeän puheenjohtajakisan huipennus oli pääsyy siihen, että jok'ikisen tiedotusvälineen edustaja Lahdesta löytyi viikonloppuna.

Media oli kerinnyt manaamaan Kokoomuksen ja puoluesihteeri Taru Tujusen puoluekokousedustajien nimilistan salailusta aikaisemmin, mutta tämäkin tietojen luovuttamis "rikos" unohdettiin viikonloppuun mennessä. Ovisuukyselyt ennustivat äärimmäisen tiukkaa äänestystä lauantaipäivälle, vaikkakin johtoasemassa oli niukasti Alexander Stubb.

Itse pääsin todistamaan perjantaina muutaman anarkistin huutelua Stubille tämän saapuessa kokouspaikalle "jos jotain leikataan, niin Alexilta pää" huutelu loppui lyhyeen kahden ratsupoliisin karauttaessa paikalle. Anarkistit protestoivat seuraavan päivän lehdessä joutuneensa aidatuksi roskiksien viereen. Eiköhän siitä kohtelusta joku valituskin vielä synny?

Puheenjohtajaehdokkaiden 20 min esittelypuheenvuorot viimeistään kertoivat kaikille, miten eri sfääreissä ehdokkaat liikkuivat. Siinä missä Jan Vapaavuori ja Paula Risikko pitäytyi hyvin perinteisissä arvoissa ja keinoissa puheissaan, vei Alexander Stubb:n live show politiikan teon täysin uudelle tasolle. Oli videokuvaa ja valokuvia, vain valot ja savut puuttuivat...

Ehkä hiukan yllättävää oli se, että Jan Vapaavuori putosi (joskin täpärästi 7 äänen erolla) jo ekalla äänestyskierroksella. Toinen kierros ratkesi sitten selvin luvuin 349- 500 Alexander Stubb:in eduksi. Sunnuntaina valittiin armottoman juhlimisen jälkeisessä tilassa puolueen varapuheenjohtajiksi Anna-Mari Virolainen, Janne Sankelo ja Hämeestä Sanni Grahn-Laasonen. Puoluevaltuuston puheenjohtajan nuijaa alkaa Laura Rädyn jälkeen heiluttamaan Mari-Leena Talvitie Oulusta.

Uutta nousua Suomelle luvannut Alexander Stubb on siis Kokoomus r.p. uusi puheenjohtaja ja maamme uusi pääministeri. Stubb :n tapaa tehdä politiikkaa on jo ehditty kovasti kehumaan, mutta myös arvostelemaan tai ainakin epäilemään. Onhan selfie:tä (=omakuva) twitterissä lähettelevä pääministeri kovin outo ilmestys, ainakin ikäihmisille. Varsin pian, jo viimeistään viikonloppuna nähdään kuinka Alexander selviää ensimmäisestä tulikasteesta, minihallitusneuvotteluista. Uusien ministerien nimetkin kiinnostavat, siinä missä oppivelvollisuuden pidennyksestä käydyn kinan ratkeaminen.

Elämme siis puoluekokouksen jälkeistä kiima-aikaa, joka huipentuu viimeistään maanantaihin mennessä, koska silloin ministerinimitykset ja minihallitusneuvottelujen tulokset hyväksytetään puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä, johon allekirjoittanutkin on osallistumassa yhtenä Hämeen piirin äänivaltaisena edustajana.

Tuomo Riihilahti, kokoomus
Yrittäjä, tradenomi
Kansanedustajaehdokas
puoluevaltuuston jäsen

 


Ajankohtaista -arkisto