Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 19.6.2014

PT

Hallituksen uusi ykkösketju

Hallitus sai juhannuksen alla uuden ykkösketjunsa kasaan, kun kokoomus valitsi Alexander Stubbin Jyrki Kataisen tilalle uudeksi keskushyökkääjäksi. Jo aikaisemmin oli ykkösketjusta vaihdettu vasen laitahyökkääjä, kun Jutta Urpilainen oli vaihdettu Antti Rinteeseen. Poikamainen ja ikuinen oman elämänsä positiivari Stubb on jo herättänyt epäilyksiä osaamisestaan. Osaako mies muuta kuin hymyillä leveästi ja laitella selfie-kuvia twitteriin jää nähtäväksi. Ja vaimokin on vielä ulkomaalainen, hui! Pannaan tarkkailuun.

Mielenkiintoisen mausteen minihallitusneuvotteluihin, joissa linjataan talous- ja työllisyyspolitiikkaa loppuvaalikaudelle, tuo se tosiseikka, että Stubb on poliittisesti oikeammalla kuin Katainen ja Rinne enemmän vasemmalla kuin Urpilainen. Miten nämä kaksi herraa saavat omat näkökantansa esiin niin, että molemmat ovat tyytyväisiä? Ollaanko hallituksessa menty nyt ojasta allikkoon? Katainen ja Urpilainen sentään olivat yleensä liikuttavan yksimielisiä kannanotoissaan.

No, neuvotteluiden odotetaan sujuvan ripeästi, sillä kukapa haluaisi myöhästyä juhannussaunasta. Ainakin Stubb jo kiirehti haastatteluissaan juhannussaunaan. Nyt muuten olisikin oiva hetki päättää jostain oikein kovasta säästölinjauksesta, kun noin viisi miljoonaa suomalaista on jo toinen jalka autossa matkalla kesämökilleen juhannuksen viettoon ja politiikka innostaa yhtä paljon kuin miljoonat hyttyset kesämökillä. Katellaan sitten syssymällä!
Hyvää juhannusta!

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset