Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 30.5.2014

PT

Kaupunkikuvaa suunnittelemassa

Lahden kaupungin kaupunkisuunnittelu ja Lahden ammattikorkeakoulu järjestivät maalis- ja huhtikuun aikana neljä työpajamaista Oma Lahti -iltaa. Niissä asukkaat ideoivat yhdessä kaupungin suunnittelijoiden kanssa tulevaisuuden kaupunkiympäristöä. Työpajoihin osallistui yhteensä 107 asukasta ja tarkkoja paikannuksia ja kommentteja saatiin lähes 400 kappaletta.

Hyvä, että kaupunkilaisetkin otetaan huomioon kaupunkisuunnittelussa, sillä asukkailla on arvokasta omaan arkiympäristöönsä liittyvää asiantuntemusta, jota varmasti tarvitaan suunnittelun tueksi. Vaikka kaupungin puolesta oltiinkin tyytyväisiä osallistujamääriin, niin kyllähän tuo hieman yli 100 aktiivista kaupunkilaista on aika vähän, jotta saataisiin kattava näkemys siitä mihin suuntaan kaupunkilaiset haluavat kaupunkiaan kehittää.

Toisaalta Taitaja 2014-tapahtuman yhteydessä järjestetyssä "Lahden paras ja kauhein paikka"-kyselyssä selvisi, että useimpien nuorten mielestä paras paikka Lahdessa on oma koti, joten miksipä sitten kehittämään ympäristöään, jos neljän seinän sisällä on parasta olla?

Mitä sitten Oma Lahti-illoista jäi konkreettisesti käteen?
Lahtelaiset haluavat parantaa ulkoilureitistöä ja monipuolistaa viheralueiden käyttöä. Myös lähipalveluiden vaaliminen on lähellä lahtelaisten sydäntä. Monet korostivat yhteisöllisyyttä, johon olennaisesti kuuluisivat monitoimitilat, joita käyttäisivät niin nuoret kuin vanhatkin.

Esillä olivat vahvasti myös pyöräilyn helpottaminen kaupungin alueella, johon liittyen pyöräilyn ja kävelyn erottaminen omille väylilleen nousi yhdeksi keskeiseksi teemeksi. Eteläisen Lahden joukkoliikenteen kehittäminen nousi myös esiin kehittämiskohteiden joukosta. Renkomäen tilaisuudessa toivottiin soramontun pikaisesta maisemointia. Hieman yleistäen voisi siis sanoa, että lahtelaiset haluavat kaupunkiinsa sujuvan arjen, viheralueita ja helppoa liikkumista kaupungin alueella, joka ei ole ainakaan minun mielestäni liikaa vaadittu.

Niin, ja ne Lahden parhaat ja kauheimmat paikatkin saatiin valittua.
Parhaimpia paikkoja olivat Ankkuri, satama, Pikku-Veskun puisto sekä virkistys- ja harrastuspaikat yleensä. Kauheimpia paikkoja merkittiin huomattavasti vähemmän. Näitä olivat mm. Trion läheisyys, torityömaa, Liipola ja Vapaudenkatu Trion kohdalta.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset