Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 23.5.2014

elina

Miksi emme äänestä?

Viimeiset ennakkoäänestyslaput jätettiin vaaliuurniin tiistaina. Äänestysprosentti (17,1) jäi hieman alhaisemmaksi kuin viime vaaleissa vuonna 2009. Tällä kertaa suomalaisten laiskaan ennakkoäänestykseen on etsitty syitä muun muassa helteisestä säästä.

Säätä on aina hyvä syyttää, koska yleensä se on aina pielessä. Moni suomalainen ryntäsikin varmasti tiistaina äänestyskopin sijaan biitsille. Jos syytetään säätä, on sunnuntaiksi toivottava pilvistä, alle kahdenkympin keliä.

Entä jos syy ei olekaan helteessä? Entä jos eurovaalit eivät edelleenkään vaan yksinkertaisesti kiinnosta tavallista kuolevaista? Varsinkin nuoria syytetään usein äänestyslaiskuudesta. Miten houkutella nuoret uurnille?

Eurooppa on lähempänä suomalaista kuin koskaan. Ei ole Euroopan ongelmia, on vain meidän ongelmia. Nuorisotyöttömyys kummittelee koko Euroopassa, eikä siihen tule muutosta, jos nuoret itse eivät ole aktiivisesti vaatimassa sitä. Tästä näkökulmasta katsottuna eurovaaleissa äänestämättä jättäminen on silkkaa typeryyttä.

Toisaalta, monelle jo pelkästään sopivan ehdokkaan löytäminen tuottaa tuskaa. Vaalikoneitten tarjoamat ehdokkaat poikkeavat toisistaan tuskin lainkaan, vaikka yksi on piraattipuoleesta, toinen vihreä ja kolmas perussuomalainen. Sitten pitäisi olla vielä perillä eurooppalaisesta puoluejärjestelmästä. Ei ihme, että moni jättää leikin suosiolla sikseen.

Tanskassa nuoria yritettiin houkutella äänestämään eräänlaisen lyhytanimaation avulla, jossa Voteman eli Äänestymies kiersi pakottamassa kansalaisia väkivalloin äänestyskoppeihin. Hauskaksi suunniteltua videota ei pidetty kovinkaan hauskana ja se poistettiin nopeasti Tanskan parlamentin Facebook-sivuilta. Vaikka vaalit eivät muuten kiinnostaisi, niin kannattaa ainakin seurata, kuinka paljon nuoria äänestäjiä Tanska onnistuu tempauksellaan haalimaan.

Vs. päätoimittaja
Elina Salomaa

 


Pääkirjoitukset