Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Nuori mies Launeelta EU-parlamenttiin

Lahtelaisten ja muitten suomalaisten on aika päättää omasta ehdokkaastaan Euroopan Unionin parlamenttiin maamme edustajaksi. Vaalien ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona. Lahden Launeelta on oma poika ehdokkaana, Launeen peruskoulun ja Lahden yhteiskoulun kasvatti Eero Vainio, kaupunginvaltuuston jäsen ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja. Launeen kirjasto on ollut hänelle se tietolähteiden aarreaitta koululaisena, minkä hyllyjen välissä hän vietti osan vapaa- ajastaan tietoja keräämällä.

Eero on kiertänyt viimeiset kaksi vuotta eri paikkakunnilla SDP:n kolmannen puheenjohtajan mandaatilla, mikä on tuonut hänelle tunnettavuutta yli Päijät-Hämeen, jonka maakuntavaltuuston puheenjohtajan nuijaa hän on heilutellut kuluvan vaalikauden. Nuoren EU-parlamentin meppikandidaatin opinnot jatkuvat Tampereen yliopistossa hallintotieteen maisterin tutkintoa kohden pääaineena kunta- ja aluejohtaminen. Tämän päivän kunnallispoliittisiin haasteisiin hän ottaa kantaa esimerkiksi tulevalla pääopinnäytteellä, mikä käsittelee kuntaliitoksia.

Vainio
Eero Vainio on kiertänyt parlamenttivaaliehdokkaana Suomea ristiin rastiin, viime keskiviikkona kotikaupungin markkinat Lahden teatterin kupeessa saivat miehen hymyilemään, ystävällistä kannustusta SDP:n kahvikojun luona hän sai lahtelaisilta runsaasti.

Käytännön tuntuman parlamentin työhön Brysselissä Eero Vainio, 28v, sai pari vuotta sitten, kun häntä onnisti opintoihin liittyvää harjoittelupaikan saannissa. Hän pääsi Sosialistien ja Demokraattien parlamenttiryhmään virkamiesharjoittelijaksi. Suomalaisten opiskelijoitten pitäisi hakea näitä komissioharjoittelupaikkoja parlamentissa, niitä haetaan aivan liian vähän Eeron mielestä. Kielivaatimukset ovat ranska, englanti, saksa tai espanja, ja meillähän kielilinjoihin panostetaan kouluissa.

Eeron omat tavoitteet europarlamentaarikkona ovat ykköskysymyksenä vaikuttaa nuorisotyöttömyyden alenemiseen erilaisilla taloudellisilla panostuksilla niin kotimaassa kuin EU:n alueella, missä nuorten työttömyysaste alle 25 vuotiaiden osalta on lähes 25 prosenttia. Tämä näkyy varsinkin eteläisimmissä jäsenmaissa sekä Ranskassa, mutta hälyttävää nuorten työttömyys on myös kotimaassa valtiovallan nuorosetelistä ja muusta vastaavasta huolimatta. Hän painottaa myös tasavertaisen työehtosopimusten saamista yhdenveroiseksi koko alueella.

- Ei ole oikein, että puolalainen työmies saattaa ansaita vaikkapa meillä kaksi euroa tunnilta ja kotimaiselle ammattimiehelle maksetaan samasta työstä työehtosopimuksen mukainen palkka. Työn vilpilliset välitysfirmat pitää saada kytkettyä pois, painottaa parlamenttiehdokas. Ay-liikkeen tavoitteeksi kautta EU-maiden pitää saada sama palkka samasta työstä.

-Ilmaston lämpenemisen ja ilmansaasteiden minimoiminen ovat päämääriä, mitkä pitäisivät olla jo kaikkien maailman ihmisille tavoitteina, jatkaa Eero. Valtioiden välisellä yhteistyöllä tämä on mahdollista, jos sitä todella halutaan. Parlamentaarikkojen Brysselissä pitää keskittyä suuriin ihmisten elämään vähintään seuraavalla vuosisadalla vaikuttaviin asioihin ja lopettaa näprääminen venetervan mineraalipitoisuuksien tai muiden pikkuasioiden kanssa.

Euroopan Unionin parlamenttiin kansalaiset valitsevat edustajansa viideksi vuodeksi kerrallaan ja vaalipäivä Suomessa on sunnuntai 25.5. 2014 ja ennakkoon voi käydä äänestämässä keskiviikosta 14. 5. - tiistaihin 20.5.välisenä aikana. Nyt meillä on oma lahtelainen ehdokas!

Marja-Liisa Niuranen


Ajankohtaista -arkisto