Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Miestenpiiri Hennalan ja Upilan kautta kesälomalle

Joillekin toukokuu on kiireisintä rakennusaikaa, toisille se merkitsee kesäloman alkua. Launeen miestenpiiri on talven aikana askarrellut useita satoja pesäpönttöja pikkulinnuille, muutamia vähän isommillekin. Nyt ne on kaikki ripustettu puihin ympäri Päijät-Hämettä. Linnut viimeistelevät niistä itselleen asuntoa. Miehet sen sijaan ovat aloittaneet kokousten osalta kesäloman, joista kaksi viimeistä oli kaukana kirkolta.

Sotilaspastori Risto Kaakinen kutsui miehet jäähyväisvierailulle Hennalan varuskuntaan jossa tämän vuoden lopussa päättyy toiminta. Mikähän lienee kutsujan, pastori Kaakisen uusi osoite ensi vuonna? Hennalan vierailu kiinnosti miehiä siinä määrin että kaikki eivät mahtuneet Kaakisen varaamaan 35 hengen sotilaslinja-autoon vaan jonossa pikkuautoilla ajettiin linjurin perässä varuskuntaan. Portilla vahtivuorossa ollut varusmies tervehti kohteliaasti. Tiesi ilmeisesti keitä oli tulossa.

miespiiri
Miestenpiiriläiset kuuntelemassa sotilaskotisisaren puheenvuoroa. 

Aluksi kokoonnuttiin sotilaskotiin jossa pastorin lisäksi sotilaskotisisaret tervehtivät meitä. Lyhyen hartauden jälkeen jakaudettiin kahteen ryhmään. Puolet lähti tutustumiskierrokselle linja-autolla ja toiset jäivät nautiskelemaan kahvia ja tietenkin sotkun tunnetusti herkullisia munkkeja. Noin puolen tunnin jälkeen vaihdettiin tehtäviä.

Kiertoajelu päätepisteessä, Urheilukoulun auditoriossa Seppo Toivonen kertoi Hennalan varuskunnan historiasta, sen alkuvaiheista aina nykypäivään asti. Tässä näin lyhyesti kerrottu historia pitää sisällään niin punaista kuin valkoistakin väriä, vankileiriä, nälkää ja myös nopeita oikeuden käyntejä ja epäinhimillisiä ratkaisuja. Vuoden vaihteen jälkeen alue varmaan "rauhoittuu" kun tiettävästi poliisilaitos siirtyy tyhjiin jääviin tiloihin. Ampuminen jatkuu enää harjoitusradalla sisätiloissa. Kyllähän pastori Kaakisen kuin myös Seppo Toivosen äänen sävytti luopumisen kaiho.

Perinteisesti miestenpiirin kevään viimeinen kokoontuminen tapahtui seurakunnan leirikeskuksessa Upilassa. Siellä meitä isännöi Jari Rissanen. Hän otti noin vuosi sitten hallintaansa Siikaniemen ja Upilan mutta jatkossa vastuulle tulee vielä muitakin toimipaikkoja.Veijo Vierumäki oli kutsunut myös Lahden Myyntimiehet mukaan saunomaan. Siitä huolimatta Esa Keskikurun takassa taidolla käristettyjä makkaroita riitti kaikille ja kahvin ohessa laulettiin muutama laulu Rissasen kitarasäestyksellä. Syyskuun 1 päivänä aloitetaan taas kokoontumiset kirkolla.

Heikki Laine

 


Ajankohtaista -arkisto