Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pääkirjoitus 11.4.2014

PT

Rintamakarkureita?

Hallituksessa käy nyt juuri kova tuuletus. Viime viikkojen ajan ovet ovat käyneet kuin Stockmannin pyöröovet hulluilla päivillä, kun ensin vasemmistoliitto luopui hallituspaikastaan ja ministerit Arhinmäki ja Kyllönen korvattiin tekemällä hallituksen sisäinen salkkujako. Lisäksi useampi ministeri aikoo havitella paikkaa Euroopan neuvostossa tulevissa eurovaaleissa.

Isoin paukku oli kuitenkin pääministeri Kataisen eroilmoitus, joka yllätti monet. Kansan syvät rivit ja oppositio ovat syyttäneet Kataista jopa rintamakarkuruudesta. Sikäli outoa, että viime aikoinahan monet ovat toivottaneet Kataisen vähintään alimpaan helvettiin hallituksen säästötoimenpiteiden vuoksi. Nyt kun mies sitten jättää hallituksen, onkin hän rintamakarkuri? Uusilla vaaleillakin on jo spekuloitu, mutta se nyt on ollut lähinnä vain opposition märkä uni. Eiköhän hallituspuolueista löydy vielä muutama pätevä henkilö korvaamaan lähteneet? Toivottavasti.

Siinä olen kyllä samaa mieltä, että hallituksen ja sen ministerien tulisi pystypäin kantaa vastuu tekemistään päätöksistä kautensa loppuun asti ja johtaa joukkoja edestäpäin eikä suinkaan luikkia pakoon Eurooppaan. Siitä tulee kuva, ettei oikein itsekään usko tekemiinsä päätöksiin.

Toisaalta asiassa on myös inhimmillinen puoli. Voin uskoa, että henkilökohtaisesti nämä viime ajat ovat olleet päättäjille kovia. Teet päätöksiä suuntaan tai toiseen, niin aina löytyy varmasti joku taho, joka valittaa. Aina kun yhteen suuntaan kumartaa, tulee samalla pyllistäneeksi toiseen. Tänä päivänä päättäjiin kohdistuva paine on kova monesta suunnasta ja usein herjaaminen menee mm. sosiaalisessa mediassa henkilökohtaisuuksiin ja klikkauksista innostunut iltapäivämedia säestää vieressä. Kyllä siinä kovempikin kasvo jossain vaiheessa antaa periksi.

Varmasti monelle poliitikolle tulee näinä päivinä helposti mieleen ajatus, että työskentely Euroopan neuvostossa olisi varmasti paljon helpompaa, paineettomampaa ja kaiken lisäksi myös rahallisesti kannattavampaa kuin ottaa jatkuvasti p**kaa niskaan täällä Suomessa. Vai voiko joku oikeasti väittää, että tietää tarkasti mitä euromeppimme ovat tehneet tai saaneet aikaan Brysselissä ja Strasbourgissa viimeiset neljä vuotta?
Euroopassa työskennellessään on aikaa hieman vetää henkeä ja samalla saada uuden perspektiivin Suomenkin asioihin. Puhumattakaan siitä, ettei tarvitse ryvettyä päivän politiikasssa.

Mielenkiinnolla jo odotan eurovaalien ehdokasasettelua. Silloin nähdään kuinka moni nykyhallituksesta loppujen lopuksi sinne Eurooppaan haikailee ja kuka päätyy kataiseksi kataisen tilalle?

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset