Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pete

Vuonna 2013

Käsissäsi on vuoden 2013 viimeinen Omalähiö. Vuoden viimeiseen lehteen sopinee pieni katsaus siitä, mistä kaikesta vuoden mittaan lehdessämme kirjoiteltiin.

Vuosi alkoi presidentti Niinistön uuden vuoden puheella, jossa presidentti toivoi, että kansallisen eheyden puolesta hyvätuloiset suomalaiset alentaisivat hieman palkkojaan. Lahden toriparkki kyseenalaistettiin ja valtuuttu Kalle Aaltonen shokeerasi epäsopivalla pukeutumisellaan.
Helmikuussa ääriliikkeet nousivat esiin, kun äärioikeisto heilutteli puukkoa Jyväskylässä.
Samaan aikaan lähikirjastojen tulevaisuus huoletti. Helmikuussa vertailtiin myös vankilan ja vanhainkodin oloja keskenään. Se, että vankila voitti, ei lienee ollut kovinkaan suuri yllätys kenellekään.

Maaliskuussa hevosenlihaa löytyi kaikkialta ja toriparkille myönnettiin 20 miljoonan euron laina.
Kansalaisaloite otettiin käyttöön ja Launeen koulun homeongelmat jysähtivät valtakunnan julkisuuteen, kiitos aktiivisten vanhempien. Huhtikuussa todettiin sanomalehtien olevan ahdingossa, kun ihmiset lukevat lehtensä netissä. Lisäksi mietittiin opettajien oikeuksia poistaa häirikköoppilaat väkipakolla koulun tiloista. Kuntakosintakin heräsi Päijät-Hämeessä kevään tullessa henkiin.
Toukokuu toi tullessaan esiin ikiaikaisen ikiliikkujan eli koirankakkakeskustelun.
Poliittisissa piireissä harrastettiin änkyröintiä ja populismia, ainakin jos uskomme lahtelaisia kuntapäättäjiä.

Kesäkuussa todettiin Lahden olevan suurten myllerrysten keskellä, kun joka puolella puretaan vanhaa ja rakennetaan / suunnitellaan uutta. Samalla toinen etelälahtelaisia koskeva ikiliikkuja eli kehätiekeskustelu nytkähti eteenpäin. Väärään suuntaan tosin. Verottaja otti kovan kannan ns. aikapankkijärjestelmään. Jostainhan se valtion velka on maksettava, eikös juu?
Elokuussa Launeen koululla lukukausi aloitettiin parakeissa ja etelälahtelaisille lyötiin luu kurkkuun kehätieasiassa. Eipä ihme, että tilastot kertoivat etelälahtelaisten menevän hautaan aikaisemmin kuin muualla Lahdessa.

Syyskuussa lama nosti todella päätään, sillä kävi niinä päivinä, että koko kaupunki oli pantava säästökuurille. Samoihin aikoihin jysähti pommi, kun Nokian puhelintoiminta myytiin Microsoftille. Hollolaa toivottiin kovasti mukaan kuntauudistusselvitykseen. Vaikka väkisin.
Lokakuussa perinteisen perussuomalaisoharin järjesti herra Hirvisaari tuomalla natsiystävänsä eduskuntaan kuvattavaksi käsi ojossa. Sosiaalipummi Tatu nostatti keskustelua sosiaaliavun saajista ja samaan hikeen mietittiin vankiloiden lomakäytäntöä ja sitä onko vankila liiankin mukava paikka nykyään. Lokakuu päättyi onneksi positiivisilla uutisilla kun peliyhtiö Supercell myytiin Japaniin yli miljardilla eurolla.

Marraskuussa vietettiin Omalähiön 35-vuotisjuhlia ja Pekka Himasen Kestävän kasvun malli-tutkimus julkaistiin. 700 000 eurolla saimme tietää, että Suomi on kateuden ja häpeän maa. Myönnän että olen kateellinen ja häpeän sitä... Kevan johtajien edesottamuksista riitti tavallisilla tasamaan tallaajilla ihmeteltävää. Kohtuullisuutta vaadittiin yleisesti.
Joulukuussa juhlittiin itsenäisyyttä 96:n kerran. Pääosan juhlasta varastivat kiakkovieraat mellakoinnillaan. Tavallaan ympyrä oli sulkeutunut, sillä tammikuussa presidentti vaati kohtuullisuutta hyväosaisten palkoissa, loppuvuodesta sitä tai itse asiassa luokkasotaa vaativat mellakoivat kiakkovieraat.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!

päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset