Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pete

Vuonna 2013

Käsissäsi on vuoden 2013 viimeinen Omalähiö. Vuoden viimeiseen lehteen sopinee pieni katsaus siitä, mistä kaikesta vuoden mittaan lehdessämme kirjoiteltiin.

Vuosi alkoi presidentti Niinistön uuden vuoden puheella, jossa presidentti toivoi, että kansallisen eheyden puolesta hyvätuloiset suomalaiset alentaisivat hieman palkkojaan. Lahden toriparkki kyseenalaistettiin ja valtuuttu Kalle Aaltonen shokeerasi epäsopivalla pukeutumisellaan.
Helmikuussa ääriliikkeet nousivat esiin, kun äärioikeisto heilutteli puukkoa Jyväskylässä.
Samaan aikaan lähikirjastojen tulevaisuus huoletti. Helmikuussa vertailtiin myös vankilan ja vanhainkodin oloja keskenään. Se, että vankila voitti, ei lienee ollut kovinkaan suuri yllätys kenellekään.

Maaliskuussa hevosenlihaa löytyi kaikkialta ja toriparkille myönnettiin 20 miljoonan euron laina.
Kansalaisaloite otettiin käyttöön ja Launeen koulun homeongelmat jysähtivät valtakunnan julkisuuteen, kiitos aktiivisten vanhempien. Huhtikuussa todettiin sanomalehtien olevan ahdingossa, kun ihmiset lukevat lehtensä netissä. Lisäksi mietittiin opettajien oikeuksia poistaa häirikköoppilaat väkipakolla koulun tiloista. Kuntakosintakin heräsi Päijät-Hämeessä kevään tullessa henkiin.
Toukokuu toi tullessaan esiin ikiaikaisen ikiliikkujan eli koirankakkakeskustelun.
Poliittisissa piireissä harrastettiin änkyröintiä ja populismia, ainakin jos uskomme lahtelaisia kuntapäättäjiä.

Kesäkuussa todettiin Lahden olevan suurten myllerrysten keskellä, kun joka puolella puretaan vanhaa ja rakennetaan / suunnitellaan uutta. Samalla toinen etelälahtelaisia koskeva ikiliikkuja eli kehätiekeskustelu nytkähti eteenpäin. Väärään suuntaan tosin. Verottaja otti kovan kannan ns. aikapankkijärjestelmään. Jostainhan se valtion velka on maksettava, eikös juu?
Elokuussa Launeen koululla lukukausi aloitettiin parakeissa ja etelälahtelaisille lyötiin luu kurkkuun kehätieasiassa. Eipä ihme, että tilastot kertoivat etelälahtelaisten menevän hautaan aikaisemmin kuin muualla Lahdessa.

Syyskuussa lama nosti todella päätään, sillä kävi niinä päivinä, että koko kaupunki oli pantava säästökuurille. Samoihin aikoihin jysähti pommi, kun Nokian puhelintoiminta myytiin Microsoftille. Hollolaa toivottiin kovasti mukaan kuntauudistusselvitykseen. Vaikka väkisin.
Lokakuussa perinteisen perussuomalaisoharin järjesti herra Hirvisaari tuomalla natsiystävänsä eduskuntaan kuvattavaksi käsi ojossa. Sosiaalipummi Tatu nostatti keskustelua sosiaaliavun saajista ja samaan hikeen mietittiin vankiloiden lomakäytäntöä ja sitä onko vankila liiankin mukava paikka nykyään. Lokakuu päättyi onneksi positiivisilla uutisilla kun peliyhtiö Supercell myytiin Japaniin yli miljardilla eurolla.

Marraskuussa vietettiin Omalähiön 35-vuotisjuhlia ja Pekka Himasen Kestävän kasvun malli-tutkimus julkaistiin. 700 000 eurolla saimme tietää, että Suomi on kateuden ja häpeän maa. Myönnän että olen kateellinen ja häpeän sitä... Kevan johtajien edesottamuksista riitti tavallisilla tasamaan tallaajilla ihmeteltävää. Kohtuullisuutta vaadittiin yleisesti.
Joulukuussa juhlittiin itsenäisyyttä 96:n kerran. Pääosan juhlasta varastivat kiakkovieraat mellakoinnillaan. Tavallaan ympyrä oli sulkeutunut, sillä tammikuussa presidentti vaati kohtuullisuutta hyväosaisten palkoissa, loppuvuodesta sitä tai itse asiassa luokkasotaa vaativat mellakoivat kiakkovieraat.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!

päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset