Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Olli

Yön Ollilta joululevy

Porilaislähtöisen Yö-yhtyeen keulakuva ja laulaja Olli Lindholm on tehnyt joululevyn Minun jouluni, mikä ilmestyy marraskuun puolivälin tietämillä. Syksy on mennyt Yö-yhtyeen kanssa keikkailessa, ja luvassa on muutama yhteisesiintyyminen 35 vuotista uraa juhlistavan Popedan kanssa. Joulukuussa on tiedossa kolme loppuunmyytyä laivakeikkaa, mutta samalla jo pohditaan ensi vuoden kuvioita. Aikaisemmin Olli tehnyt kaksi normaalisoololevyä, "Voima" sekä "Maailma on kaunis" sekä lasten tuutulaululevyn.

Sulta ilmestyy joululevy Minun jouluni marraskuun 15.päivä. Minkälaisia joululauluja tuo levy pitää sisällään? Ilmeisesti ei ole kuitenkaan kysymys ihan perinteisistä joululauluista vai kuinka?
-Kyllä se on perinteinen joululevy. Tekstit varsinkin ovat perinteisiä. Toki ne ovat hartaita, eivätkä mitään dingeli dongeleita. Emme myöskään lähteneet mihinkään Juice Leskisen Sika- linjalle. Lauluja tuolle levylle tekivät minun lisäkseni: Antti Kleemola, Mariska, Paula Vesala, Juha Tapio, Jonne Aaron, Tuure Kilpeläinen, Kassu Halonen ja Vesa Peltonen.

Eikös tuo joululevy äänitetty toukokuussa? Millaista oli tehdä joululevyä keväällä, kesän kynnyksellä?
- Olin harjoitellut jo tekstejä viime talvena demojen pohjalta, joten ne eivät tulleet uusina lauluina mutta äänittäjä Jari Latomaan tuoma muovikuusi ja tortut lisäsivät toki tunnelmaa. Joululevyn teossa keskittyminen oli niin vahvaa, ettei siinä ajatellut vuodenaikaa laisinkaan.

Mitä joulu sulle merkitsee? Rauhoittumisen aikaa?
- Kyllä joulu on tärkeä varsinkin, kun lapset olivat pieniä. Yhden joulun olimme Thaimaassa ja ei oikein istunut. Uskon, että tulevat joulut vietän Suomessa.

Mitkä tämän levyn kappaleista ovat sinulle rakkaimmat ja miksi?
- "Minun jouluni" on kyllä paras. Siinä on kaikki kohdallaan. "Joulun lapsi" on myös kaunis ja etenkin lapsikuoro on kyllä hellyyttävä. Juha Tapion "Jouluyö" on hieno Rautavaara sävellys. Myös Tuure Kilpeläisen "Harras sävel sisälläni soi" on onnistunut. Mielestäni yksikään kappaleista ei epäonnistunut.

Teet myös viikkoa ennen joulua seitsemän konserttia käsittävän kirkkokonserttikiertueen? Mistä moinen idea?
- Haluan kehittää itseäni ja kokea muusikkona kaikkea uutta. Yön kanssa olen tehnyt melkein kaiken, mutta kirkot olivat tekemättä. Jos kiertue onnistuu, teen siitä tavan. Konsertit tulevat kestämään 75 min ja noin puolet kappaleista ovat levyltä ja puolet ovat sitten vanhoja joululauluja. Kiertue alkaa tiistaina 17.päivä Loimaalta ja päättyy 23.12 Helsinkiin. Joka päivä tehdään konsertti.

Olet joskus maininnut jossain tekemissäni haastattelussa v.2007, että suuria tulevaisuuden haaveita musiikin saralla olisivat Yön konsertti Hartwall-areenalla (joka on tehty), kirkkokeikat, jotka on nyt edessä. Kolmas haave oli tehdä joskus Yön levy Ruotsissa? Vieläkö haluat mennä tekemään levyä Ruotsiin?
- Ei, emme mene Ruotsiin, mutta tarkoitus on että seuraavan bändilevyn sessio olisi Espanjassa.

Luvassa on myös yhteiskeikkoja Popedan kanssa syksyn mittaan, yhteensä viisi. Kaksi keikkaa: Jyväskylä ja Kotka sekä kolme loppuunmyytyä laivaristeilyä joulukuussa. Keikat pitävät sisällään toki Popedan ja Yön konsertit, mutta myös paljon, paljon muuta. Millä mielellä olet niiden keikkojen suhteen?
- Hyvällä tietenkin. Erityisesti laivakeikat tulevat olemaan haastavia ja hauskoja reissuja. Olen miettinyt jo paljon jutunaiheita Patelle, kun päivisin olemme "Hellissä hetkissä"( kyseinen "Hellät hetket" on paluumatkalla tapahtuva konsertti, missä Olli Lindholm laulaa Popedaa ja Pate Mustajärvi Yön biisejä).

Entäs Yön tulevaisuuden tekemiset? Keikoille lähdetään varmaan taas alkuvuodesta, eikö vaan? Entä seuraava Yö-levy? Onko sellaista suunnitteilla ja milloin sellainen voisi tulla?
- Kevät on peruskeikkaa Lapin rundeineen ja toukokuussa 2014 menemme studioon tekemään uutta levyä ja levyn pitäisi olla ulkona syyskuussa 2014 juuri ennen konserttikiertuetta.

Onko syksyllä 2014 mahdollista Yön konserttikiertuetta luvassa?
- Kyllä on,toki hieman pienempi kuin ennen.

Vesa Kontiainen 
Kuva: Marek Sabogal

 


Ajankohtaista -arkisto