Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 25.10.2013

Pete

Supercell

Sen jälkeen kun Elop puhalsi Nokian puhelinbisneksen Microsoftille, on Suomessa ihmetelty sitä mistä seuraava kultaa takova Sampo löydetään. Yksi varteenotettava vaihtoehto voisi löytyä tietokoneiden pelimaailmasta. Viime viikolla saimme kuulla suomalaisesta peliyhtiöstä Supercellistä, joka myytiin Japaniin 1,1 miljardilla eurolla. Ihan mukavasti yhtiöltä, joka perustettiin vasta kolme vuotta sitten.

Jos joku on joskus naureskellut pelifirmoille ja niissä työskenteleville nörteille, niin eipä naureskele enää. Supercell tahkoaa voittoa noin 2 miljoonaa euroa päivässä, joten mistään nappikaupasta ei todellakaan ole kysymys. mm. Angry Birdsilla kultasuoneen osuneen Rovion tulos viime vuonna oli hurjat 77 miljoonaa euroa.

Rahantekeminen perustuu ns. Free to play -pelimalliin, jossa tuotot perustuvat pelaajien tekemiin pelinsisäisiin ostoksiin. Eli itse peli on ilmainen ladata, mutta jos haluaa edetä pelissä, täytyy tehdä ostoksia. Ja ihmisethän tekevät.

Jo viisi vuotta vanhat pelit tuntuvat tänä päivänä lähinnä nostalgisilta, joten tahti alalla on hurja. Pelialalla puhutaankin usein siitä, että vain muutos on pysyvää, joten uusi tuhkimotarina voi jo olla valmisteluvaiheessa.

Älä ole siis huolestunut, jos lapsesi viihtyy paljon tietokoneensa ääressä. Jälkikasvusi saattaa olla seuraavan hittipelin kehittelijä ja seuraava pelimiljonääri. Huomattavasti kannattavampaa ja vähemmän hikistä, kuin rahdata lasta jääkiekkoharrastuksiin sillä varjolla, että kyllä se poika vielä joskus pelaa NHL:ssä.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset