Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pete

Lomaa vankilasta

Tällä viikolla kansalaisten oikeudentajua on taas vaihteeksi koeteltu. Paloittelumurhaaja Pönkä nimittäin karkasi lomaltaan. Siis mitä? Paloittelumurhaaja lomalla? Eipä taida olla maailmassa montaa maata, joissa vankeuteen tuomitut paloittelumurhaajat lomailevat vankilasta, joten hyvinpä meillä on vankien asiat.

Vankiloman eli poistumisluvan tarkoitushan on jalo ja sinällään ihan kannatettava. Sillä on tarkoitus tukea vangin yhteyksien säilymistä ja sijoittumista yhteiskuntaan sekä vähentää vapaudenmenetyksestä aiheutuvia haittoja. Ihan OK ajatus, mutta vain tiettyyn rajaan asti. Varsinkin vankien kohdalla, jotka ovat saaneet tuomionsa henki- tai seksuaalirikoksista, monen on vaikea nähdä syytä, miksi heidät ylipäänsä edes pitäisi päästää lomille.

Samassa keskustelussa esiin on nostettu vankien hyvät olot Suomen vankiloissa. Tällä hetkellä suomalaiset vankilat täyttyvät ulkomaalaisista vangeista. Eniten heitä tulee Venäjältä, Virosta, Liettuasta, Romaniasta, Somaliasta ja entisen Jugoslavian maista. Eikä ihme, sillä jotkut ulkomaalaiset vangit ovat lehtihaastatteluiden mukaan sanoneet, että suomalainen vankila on kuin viiden tähden hotelli omassa maassa. Lisäksi vankilassa maksetaan työstä palkkaa, joka on enemmän kuin matalapalkkainen työmies ansaitsee esim. Virossa.

Työttömille tarjoutuukin tässä oiva tilaisuus parantaa tilanteensa. Kun peruspäivärahalla oleva saa noin 500 euroa kuussa kun verot on otettu, niin vankilassa työskennellesään vanki voi ansaita melkein kaksinkertaisen summan. Lisäksi on ilmainen sairaanhoito ja pienet ruoka- ja asumiskustannukset. Paha saa aina palkkansa, vai mitenkäs se nyt menikään?

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset