Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 2.8.2013

Pete

Vielä on kesää jäljellä

Vaikka paluu arkeen ja työelämään onkin tosiasia, niin Mamba-yhtyeen ärsyttävää kesärenkutusta mukaillen vielä on kesää jäljellä. Näin ainakin lupaavat säätieteilijät iltapäivälehtien lööpeissä ja televisiossa. Toisaalta tänä kesänä sääennusteet ovat menneet aika huonolla prosentilla kohdilleen. Ja sitten on selitelty, kun lännestä tulikin yllättäen saderintama tai idästä pilvilauttoja. Tuntuu, että mitä paremmat vehkeet ja seurantalaitteet meteorologeilla nykyään on, sitä huonommin sääennusteet menevät kohdilleen.

Ainakin minusta tuntuu, että sääennusteet vaihtuvat päivittäin. Jos alkuviikolla luvataan viikonlopuksi hellettä ja auringonpaistetta, on se jo keskiviikkoon mennessä muuttunutkin pilviseksi normikeliksi ja kenties sadettakin saadaan. Suunnittele siinä sitten pihalle kesäjuhlia. Vai pitäisiköhän ne sittenkin pitää sisällä? Yhtä hyvin voisi kysyä tulevaa säätä savolaisukolta. Vastaus olisi kuitenkin " Voehan tuo sattaaki, vaa voehan tuo myös paistaakki, tiiä häntä! Sitä on niin monenlaasta..."

Ymmärrän toki, että kyse on ennustamisesta, eikä se ole ihan simppeliä. Ahti Karjalaista mukaillen voisi sanoa että ennustaminen on vaikeaa, mutta varsinkin tulevaisuuden ennustaminen se vasta vaikeata onkin.

Ehkäpä ei kannata ottaa stressiä sen enempää säästä, onhan tässä kuitenkin ensin selvittävä yhdestä kansantaudistamme eli lomaltapaluustressistä, jonka jälkeen kärsimme tietenkin työstressistä, kun seuraava loma on vasta lasten syysloman aikoihin.

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset