Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pääkirjoitus 14.6.2013

Pete

Kehätie nytkähtelee eteenpäin

Viime viikkoina ovat päijäthämäläiset kansanedustajat taas aktivoituneet viemään Lahden eteläistä kehätietä eteenpäin. Ensimmäisenä asiassa aktivoitui perussuomalaisten Anne Louhelainen, joka jätti eduskunnassa lisätalousarvioaloitteen, jossa hän ehdottaa 1,5 miljoonan määrärahalisäystä kehätien suunnittelun aloittamiseen. Heti seuraavalla viikolla demareiden Mika Kari kutsui syyskuuksi eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston vieraaksi Lahteen ja keskeisenä esiteltävänä asiana on valtatiehen 12 kuuluvan Lahden eteläisen kehätien toteuttaminen.

Ensin hyvät uutiset: Hyvä, jos tieasia vihdoin nytkähtäisi rahoituksen osalta eteenpäin, sillä Lahti todellakin tarvitsee eteläisen ohitien. Keskellä kaupunkia kulkeva nykyinen tielinja on oman aikansa jo elänyt.

Sitten ne huonot uutiset: Päijät-Hämeen kansanedustajat ovat yhtenä rintamana viemässä eteenpäin nimenomaan Launeen linjausta kehätiestä. Pyynnöt toisen, Renkomäen linjauksen, suunnittelusta ovat kaikuneet päättäjien kuuroille korville. Kiinnostus ei ole herännyt, vaikka Renkomäen linjaus olisi selkeästi halvempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Kukahan olisi se rohkea kansanedustaja, joka uskaltaisi nostaa asian vielä esille? Voisi olla, että jälkipolvet vielä kyseistä rohkeaa edustajaa kilvan kiittelisivät.

Etelä-Lahden omakotiyhdistykset ovat vahvasti vastustaneet Launeen linjausta ja syystäkin. Launeelaiset on leimattu tieasiassa syntipukeiksi tien viivästymiselle. Kuusi etelälahtelaista omakotiyhdistystä jätti vuosi sitten ohitietä koskevan kansalaisaloitteen kaupunginjohtaja Myllyvirralle. Sitä ei nähtävästi ole käsitelty lainkaan, eikä aloitteen tekijälle ole ilmoitettu aloitteen johdosta suoritettuja toimenpiteitä, kuten kuntalaki asiassa määrää.
Kun asiaa udeltiin nyt toukokuussa kaupungilta, tuli epämääräinen vastaus kaupunginsihteeriltä:

"On tullut 6.6.2012 osoitettuna kh:lle ja asia on laitettu eteenpäin valmisteltavaksi tekniselle toimialalle, jonka jälkeen ei ole näkyvissä, mitä sille on tapahtunut. On ollut myös kh:n saapuneissa kirjeissä 11.6.2012. Asia on varmaan ollut esillä, mutta ilmeisesti ei ole huomattu tehdä päätöstä. "

Eli jos aloite ei miellytä, sen voi nähtävästi jättää huomioimatta.
Näin se demokratia meillä Lahdessa toimii...

Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset