Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Pääkirjoitus 7.6.2013

Pete

Lahti myllerrysten kourissa

Kun Lahden tori muuttui rakennustyömaaksi, symboloi se samalla sitä tulevien myllerrysten aikakautta, johon lahtelaiset saavat kotikaupungissaan lähivuosina tottua.

Paljon suuria, Lahden kaupunkikuvaa muuttavia rakennushankkeita on jonossa toriparkin jälkeenkin. Matkakeskus tulee muuttamaan voimakkaasti rautatieaseman seutua, puhumattakaan Ranta-Kartanon uudesta asuinalueesta, joka jättää mm. urheilutalon ja sen rauhallisen ympäristön historiaan. Tällä viikolla Kouvolan hallinto-oikeus hylkäsi valitukset muutamasta merkittävästä Lahden yleiskaavaan liittyvästä hankkeesta, sillä Teivaanmäen hotellihanke ja eteläisen ohitien Launeen linjaus jatkavat Lahden yleiskaavassa kohti toteutusta nyt ihan luvan kanssa.

Sen verran peistä on kuitenkin näistä kahdesta hankkeesta taitettu, että varmasti valitukset tullaan viemään vielä korkeimmankin hallinto-oikeuden harkintaan, joten nähtäväksi jää miten hankkeiden lopulta käy. Se on kuitenkin selvää, että toteutuessaan Teivaanmäen hotelli tulee muuttamaan Vesijärven rantanäkymää melkoisesti ja eteläinen ohitie läpi Launeen raiskaa launeelaisen omakotitaloidyllin ja jakaa eteläisen Lahden rujosti kahteen osaan.

Kymmenen vuoden päästä elämme aika toisennäköisessä Lahdessa. Yllämainitut hankkeet ovat aiheuttaneet paljon vastustusta kaupunkilaisten keskuudessa. Ihan jo pelkästään yleisen sovun kannalta täytyy toivoa kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että sinänsä kunnianhimoiset suunnitelmat Lahden kaupunkikuvan muuttamisesta onnistuvat ja Lahti saadaan pidettyä elinvoimaisena ja vetovoimaisena kaupunkikeskuksena. No, onneksi me lahtelaiset emme maksa koko lystiä itse, sillä kuntauudistus tulee ja pelastaa. Tervetuloa ympäristökunnat maksamaan Lahden muutostöitä, odotamme jo innolla teidän veroeurojanne.


Päätoimittaja
Petri Salomaa
petri.salomaa@omalahio.fi

 


Pääkirjoitukset