Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Liipolan seurakuntakeskuksella otettiin mäkilähtö kesään

Keväiseksi perinteeksi muodostunut Mäkilähtö kesään-tapahtuma järjestettiin jälleen Liipolan seurakuntakeskuksella viime lauantaina. Tarjolla oli edellisvuosien tapaan ohjelmaa koko perheelle aina poniratsastuksesta ja kasvomaalauksesta monenlaisiin myyntipöytien herkkuihin ja muihin tuotteisiin. Tapahtuman järjestivät Launeen seurakunta ja Liipolan aluetyöryhmä. 

Mäkilähtö
Villa Ilolan tallilta Vesivehmaalta oli paikalle tuotu kaksi ponia, joille piisasi päivän aikana ratsastajia jonoksi asti. Kuvassa Lilli Aaltola ja Tinka Heino, sekä ponit Julius ja Ulli.

 - Tarkoituksenamme on ennen kaikkea koota liipolalaisia yhteen viettämään aikaa, kertoo Launeen seurakunnan diakonissa Tarja Vilkman.
Vilkmanin mukaan paikalla oli tänä vuonna ihmisiä suurin piirtein saman verran kuin vuosi sitten.
 - Tämänlaisen pienen tapahtuman suosio on vahvasti sidottu säähän ja kaupungin muihin tapahtumiin.

Liipolan liikkuva kirjasto esiteltiin

Liipolan alueella loppukesästä kierroksensa aloittava kirjastoauto Pegasos oli myös tapahtumassa esitteillä lauantaina. Kirjastonhoitaja Suvi Haikolan mukaan kirjastoauton aikataulut lyödään lukkoon vasta 1.8., mutta Liipolan alueella tulee olemaan kaksi pysäkkiä.
 - Ihmisiä kirjastoauto tuntuu vielä hieman mietityttävän verrattuna tavalliseen kirjastoon, Haikola pohtii.
 
Kirjastoauton palveluvalikoima ei aivan vastaa peruskirjastoa.
 - Esimerkiksi tietokoneella asiointimahdollisuutta ei ole, vaikka muut peruskirjastopalvelut pystymmekin tarjoamaan.

Haikola uskoo kuitenkin, että ajan kanssa myös kirjastoauto löytää omat asiakkaansa, vaikka se onkin eräänlainen väliaikaisratkaisu. Vuonna 2015 Liipolaan on määrä valmistua uusi monitoimikeskus, joka tulee pitämään sisällään uuden kirjaston lisäksi koulun ja päiväkodin.

Mikko Blomberg

 

 

 

 


Ajankohtaista -arkisto